Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAŠNO

U poplavama ostao bez kuće, na mađarskoj granici umro zbog maltretiranja carinika!

Autor: Novosti | 19.05.2014 - 18:07:00h | Komentara: 17

Evakuisani Mlađan Rajić (67) doživeo srčani udar na mađarskoj granici. Rekli su mu da zbog nedovoljne količine novca u džepu ne mogu da ga puste kod sina u Beč.

Mlađan Rajić sa sinom Vladanom

Mlađan Rajić sa sinom Vladanom

Službenici mađarskog graničnog prelaza Roske, Mlađana Rajića (67) iz Malog Crnićeva poslali su u - smrt! Nakon preživljene tragedije, u kojoj je nesrećni Rajić izgubio ognjište u poplavama, njegovo bolesno srce usubotu veče nije izdržalo maltretiranja na mađarskoj granici. Rekli su mu da zbog nedovoljne količine novca u džepu ne mogu da ga puste kod sina u Beč.
Penzioneru i srčanom bolesniku u sedmoj deceniji života, Mlava je u petak uništila sve što je godinama gradio. Sačuvao je samo lična dokumenta, sa kojima se u subotu uveče uputio ka sinu Vladanu, koji živi u Beču. Zaustavljen je na graničnom prelazu Rozke oko 19 časova, gde mu je oduzet pasoš i gde je, na kraju, izgubio bitku sa izlivenom vodom.
- Čim mu je oduzet pasoš, otac me je pozvao i rekao da čeka na granici, bez dokumenata i da mu ne dozvoljavaju da se vrati na srpsku granicu. Zamolio sam ga da mi da graničara da mu objasnim situaciju, ali graničar nije hteo da se javi - kroz suze priča sin Vladan Rajić.
On je odmah iz Beča krenuo put prelaza Rozke i usput pokušavao da dobije granični prelaz. Kako kaže, sa ocem se poslednji put čuo u 20.28, kada mu je starac drhtavim rekao da je dobro, ali da mu je hladno.
- Nakon toga dobio sam granicu i objasnio im da mi je otac srčani bolesnik i zamolio ih da pozovu hitnu pomoć, jer mi je loše zvučao. Ponovo sam zvao i svog oca, ali su se na njegov telefon javljali graničari. Hitnu pomoć nisu hteli da pozovu - tvrdi Vladan Rajić.
Uplašen za očev život, dok je vozio prema Graničnom prelazu Rozke, Vladan je oko 21.30 pozvao i srpsku ambasadu u Mađarskoj. Ambasada je odmah poslala hitnu pomoć iz Segedina.
- Kada su stigli, moj otac je bio na izdisaju, jer je u međuvremenu doživeo i srčani udar. I pored ukazane pomoći, preminuo je nešto posle 22 časa. Za svo to vreme, mađarski granični službenici su samo stajali i posmatrali ga - kaže Vladan Rajić.
Sin je na granični prelaz stigao oko 1 čas posle ponoći. Pored ružne vesti o smrti svog oca, dočekao ga je i stravičan prizor - golo telo Mlađana Rajića ležalo je na podu, prekriveno starim ćebetom.
Poslednji komentari
  • SOMBORAC Vreme: 19.05.2014 18:19h

    Madjarski carinici uzivaju da maltretiraju Srbe,to znamo mi koji cesto idemo preko.

  • Anja Vreme: 19.05.2014 18:19h

    Madjarski carinici su poznati po bahatosti i bezobrazluku. Sta je njih bilo briga da li covek ima novac kad samo prolazi kroz Madjarsku. Sram ih bilo.Koji uzas, oni su u EU, gde im je ta evropska humanost, njih su primili u EU, a Srbiju ce , nikad.

  • aca Vreme: 19.05.2014 18:35h

    nije prvi put da se madjarski policajci i carinici izivljavaju nad Srbima, na zalost to je svakodnevna pojava samo sto se o tome cuti iz nekog razloga... reketiranja kroz madjarsku ne prestaju prelaskom granicnog prelaza... gde god se zaustavite usput kradu vas, na pumpi kad sipate gorivo ili kupite vinjetu... da ne pominjem njihovo arogantno, bezobrazno i bahato ponasanje... cika Mladjo neka ti je laka zemlja!

  • DOBROSAV Vreme: 19.05.2014 19:44h

    ZAR OVO TREBA KOMENTARISATI FUJ ISTO PUTA FUJ

  • Saki Vreme: 19.05.2014 19:52h

    Dakle, užas. Mađarski carinici su izuzetno bahati i bezobrazni. Ovo je skandal. Pod hitno Srbija treba da uloži demarš Mađarskoj i protera ambasdora iz Beograda.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP