Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MAJKA POGINULOG KADETA NA PASULJANSKIM LIVADAMA:

„U Srbiji se više odgovara za kuče nego za dete“!

Autor: B. Nenković | 27.08.2014 - 22:38:00h | Komentara: 0

- Očajni smo! Svog sina sam poslala Vojsci Srbije, a ne kadetima na koje se sada prebacuje odgovornost. Kako je moguće da za smrt mog sina niko iz vojske nije odgovoran. Poslala sam ga zdravog i pravog, a vratili su mi ga u sanduku.

Filip Milojević

Filip Milojević | Foto: Biljana Nenković

U Srbiji se izgleda više odgovara za kuče, nego za dete, kaže za alo.rs Zagorka Milojević, majka pokojnog kadeta Filipa Milojevića(24) povodom odluke suda u Jagodini da protiv nadležnog majora odbaci optužni predlog za nepreduzimanje mera za obezbeđenje vojne jedinice na Pasuljanskim livadama.


Kadeti Filip Milojević iz Gornje Trnave kod Topole i Milina Miletić(23) iz Gornjeg Milanovca poginuli su 18. juna pretprošle godine na vojnoj vežbi „Diplomac 2 012“ , a još sedmoro kadeta je povređeno kada je esklodirala granata koju su diplomci pronašli. Viši sud u Jagodini doneo je danas odluku da protiv majora Vinka Ž. odbaci optužni predlog. Konačnu reč o ovakvoj odluci doneće ipak Apelacioni sud u Kragujevcu.

Optužni predlog ostao je protiv četvoro kadeta, koji su iskopavajući zemlju na jednoj humki u blizini poligona navodno pronašli neeksplodiranu granatu kalibra 30 milimetara i doneli je među ostale kolege. Eksplozija je Filipu i Milini nanela smrtonosne povrede.

Milina Miletić

Milina Miletić | Foto: privatna arhiva

-Ne tražim da se nekom skida glava, već da neko iz vojske dođe i kaže mi- ja sam kriv i da mi pruži ruku. Smogla bih snage i ja bih njemu isto pružila ruku. Imaju li oni decu? Od Filipove pogobije živimo u tišini. Svaki dan mi je sve teže i srce me vuče kod njega. Kako je moguće da sada samo ta deca, njegove kolege, sada ostanu na sudu, kaže Zagorka.

Povodom ovakve odluke oglasio se i zmaenik javnog tužioca u Jagodini. Miomir Vasić je, kako prenosi agencija Beta, izjavio da se nada da će Apelacioni sud u Kragujevcu posle uložene žalbe preinačiti odluku o odbacivanju optužnog predloga protiv majora Vojse Srbije.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP