Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

IDENTIFIKACIJA TELA

U Topilu nađen leš nestale starice iz Niša?

Autor: B. Janačković | 20.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Iako zvanična identifikacija tela nađenog 16. septembra u improvizovanom grobu u voćnjaku u Banji Topilo nije još uvek okončana, rođaci i stanari niške ulice Koste Abraševića sumnjaju da je reč o starici Stani Milkić (82) iz Niša, koja je nestala 16. januara ove godine.

Nestala:  Stana Milkić

Nestala: Stana Milkić

Stana je imala dva veštačka kuka i po priči najbližih bila je blago dementna, a poslednji put viđena je na dan bratovljeve smrti, od kada joj se gubi svaki trag.


- Postoji sumnja da bi to mogla biti ona, ali dok ne stigne DNK analiza i obaveštenje iz policije, ništa vam ne mogu više reći. Ne bih da nagađam. Ja sam je poslednji put video 16. januara uveče oko 20 časova, a kada sam 17. januara došao oko 10 kod nje da vidimo da li ćemo da je vodimo na sahranu brata jer je bila dementna, nije bila kod kuće. Ona je imala dva veštačka kuka, jedan od 1994, drugi od 2000. godine.
Bila je pokretna, hodala je pomoću jedne štake. Imala je običaj da ode u komšiluk, do bratovljeve kuće, ali je ni tamo nije bilo i od tada se vodi kao nestala - kazao je unuk starice Bratislav Milkić. On je u januaru na lokalnim medijima oglasio nestanak bake navodeći da je na sebi imala donji deo crne trenerke, crni džemper, kratak kaput i klompe, ali ne i ličnu dokumentaciju. Sa sobom je, kada je izlazila, obično nosila plavu štaku i torbu.

- Posle objavljivanja informacije i slike u medijima, bilo je nekih poziva da je navodno viđena u centru grada, ali nije bilo nikakve potvrde - kaže Milkić. Starica je živela sama u kući u ulici Koste Abraševića od kada joj je prvo umrla snaja, a posle nekoliko godina i sin. Imala je četiri unuka, od kojih je, po rečima komšija, Bratislav najviše vodio brigu o njoj.

Slavica Sibinović, prva komšinica nestale žene, kaže da je Stanu videla poslednji put nedelju dana pre nego je na TV-u videla oglas o njenom nestanku.

- Kada smo se poslednji put videle, bila je vesela. Pričale smo na prozoru, šalile se. Ona je bila dobra žena, prava gospođa, ni sa kim nije bila u svađi, ali je poslednjih godina postala malo dementna. Kada sam čula da je nestala, zaprepastila sam se jer smo prve komšinice. Živela je sama, ali joj je unuk Bratislav često donosio hranu. Teško je hodala, pomoću jedne štake, zato nas je i začudilo da je nestala jer nije mogla sama da ode daleko - kaže komšinica Slavica. Jelica Stanojević, supruga Staninog brata, potvrdila je da je baka nestala na dan smrti njenog muža.

- Došao je sutradan unuk Bratislav da je traži kod nas, jadan, nije znao gde je. Bila je zaboravna poslednjih godina zbog bolesti. Od tada je nema, ni mrtva ni živa, čudnovato je to. Da je mlada, pa da je neko otme da bi joj uzeo organe, ali bila je stara i bolesna - kaže Jelica.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP