Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MALTRETIRAJU UKUĆANE

U Toplici sve češće u pritvor zbog nasilja u porodici

Autor: Lj. Mitić | 23.07.2015 - 12:12:00h | Komentara: 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju uhapsili su P. D. (43) iz Prokuplja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici.

Nasilje

Ilustracija | Foto: Profimedia

Prema policijskim podacima sumnja se da je P. D., nakon svađe, napao suprugu u porodičnoj kući. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, sproveden osnovnom javnom tužiocu u Prokuplju, a sudija za prethodni postupak odredio je P. D. pritvor do 30 dana.
Inače, od početka godine na teritoriji Topličkog okruga sve učestalija su privođenja člana porodice, najčešće supruga, zbog fizičkog nasilja nad ženom. Tokom jučerašnjeg dana, pritvor do 30 dana zaradio je Ć. B. (51) iz okoline Žitorađe zbog sumnje da je u porodičnoj kući napao suprugu i tom prilikom joj naneo povrede po glavi i telu.
Nešto ranije, pritvor do 30 dana je zaradio i A. J. (40) iz Prokuplja zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici, tako što je fizički napao suprugu i naneo joj vidljive povrede po glavi i telu. Početkom ovog meseca policija u Žitorađi je uhapsila I. A. (35) iz okoline Žitorađa zbog postojanja osnova sumnje da je. 02. jula 2015. godine fizički napao svoju bivšu suprugu. Hapšenja zbog krivičnog dela nasilje u porodici bilo je i predhodnih meseci, kada je lišen slobode do 30 dana P. Ž. (59) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Sumnja se da je P. Ž. pretio prodavačici u jednoj radnji u Kuršumliji, što je činio i u ranijem periodu. Početkom juna prokupačka policija odredila je meru zadržavanja do 48 sati četrdesetsedmogodišnjem muškarcu iz Prokuplja čiji identitet nisu želeli da otkriju, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici.
Sumnja se da je on pod dejstvom alkohola fizički i psihički maltretirao svoje ukućane i to je tada bio treći slučaj za samo deset dana kako policija privodi tužilaštvu nasilnike koji maltretiraju svoje najbliže. Ranije je privedena muška osoba zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici tako što je putem fejsbuk profila slao preteće poruke bivšoj supruzi i njihovom maloletnom detetu, a pre toga je u Kuršumliji uhapšen R.M. (34) iz Niša takođe zbog sumnje da je izvršio nasilje u porodici. Sumnja se je osumnjičeni pod dejstvom alkohola, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo i duševno stanje članova svoje porodice. Jovanka S. (59) iz Prokuplja zadobila je lakše telesne povrede, kada je nakon porodične svađe suprug udario čekićem u glavu. Nesrećna žena je zadobila površne povrede glave u vidu razderno nagnječene rane. Nekoliko dana pre tog događaja sa krivičnom prijavom za nasilje u porodici je završio i D. N. (65) nakon što je svoju nepokretnu suprugu udario takođe čekićem u glavu. On je nakon svađe sa suprugom uzeo čekić i jednom je udario u glavu, a nesrećna žena je pala na pod u njihovoj porodičnoj kući. Žena je završila u prokupačkoj bolnici na sreću sa lakšim povredama, a suprug u pritvoru do 30 dana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP