Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ALO! SAZNAJE!

Ubica Bojovića radio na mešalici!

Autor: D. ĆURUVIJA - B.NENKOVIĆ | 03.08.2013 - 23:15:00h | Komentara: 7

Policija sumnja da je Pavle Opačić (35), koji je preksinoć uhapšen u Kragujevcu, direktni izvršilac ubistva Nikole Bojovića (39), rođenog brata Luke Bojovića (40), saznaje “Alo!” od izvora u srpskom MUP-u. On je, kako se sumnja, ubistvo izvršio po nalogu Slobodana Šaranovića (75) iz Budve, rođenog brata Branislava Brane Šaranovića (66), biznismena ubijenog 2009. na Dedinju. Sumnja se da je Slobodan Šaranović unajmio ubice da ubiju brata Luke Bojovića, kojeg je krivio za smrt njegovog brata Branislava, a kao nagradu za otkrivanje identiteta ubica javno je ponudio milion evra.

Nikola Bojović

Nikola Bojović

- Za sada postoje ozbiljne indicije da je Opačić izvršilac, ali još proveravamo njegov alibi. Imamo saznanja da je jedno vreme bio u Crnoj Gori i da je imao prijavljeno prebivalište u Novom Sadu. U poslednje vreme krio se kod devojke u Kragujevcu, gde je i uhapšen - navodi naš sagovornik.


Na mestu ubistva nađeno 15 čaura

Na mestu ubistva nađeno 15 čaura | Foto: A. Stanković

Pavlu Opačiću (33) iz Novog Sada je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden istražnom sudiji. Njemu su lisice na ruke stavljene u ulici Cara Konstantina u kragujevačkom naselju Pivara. On je, kako navode prve komšije, radio građevinske poslove na kući koja se renovira skoro godinu dana i u njenoj blizini je i uhapšen.


Kuća koju je zidao uhapšeni Opačić

Kuća koju je zidao uhapšeni Opačić | Foto: B. Nenković

- Pre nekoliko dana pristigla je nova ekipa radnika da nastave adaptaciju na kući. On nam se predstavio kao Dušan iz Beograda. Radio je kao fizički radnik, nosio je cement, mešao malter, pomagao je zidarima... baš sve poslove je radio. U petak po podne bio je u dvorištu, iako majstori nisu radili zbog Svetog Ilije. Razgovarao sam s njim kako da napravim neku terasu. Objasnio mi je kako mogu da je uradim i oko 19.30 rekao mi je da mora da žuri, jer ga čeka devojka - priča komšija iz ulice Cara Konstantina.


Naručio ubistvo da osveti ubijenog brata

Naručio ubistvo da osveti ubijenog brata

Međutim, oko 20 sati specijalne jedinice policije su sa četiri džipa ušle u ulicu i opkolile kuću. Komšije kažu da je bilo dvadesetak maskiranih specijalaca. Komšije, koje su se u toku policijske akcije povukle u kuće svedoče da je Opačić prilikom hapšenja sarađivao sa policijom i da su ga više puta izvodili i uvodili u objekat.

Branislav Šaranović

Branislav Šaranović

Oni ne mogu da potvrde da li je Opačić živeo u toj kući ili na nekom drugom mestu, ali su videli da je sa džipovima pristigla i jedna crna limunzina iz koje je izveden. Pretres je trajao oko dva sata. Kuću koju su majstori renovirali u ovoj ulici deda je ostavio u nasledstvo unuki koja godinama živi i radi u Crnoj Gori.


Vuk Bojović

Vuk Bojović | Foto: M. Mitrović

Zbog sumnje da su organizovali ubistvo Nikole Bojovića i pripremali niz likvidacija u Srbiji i Crnoj Gori, nedavno su u Crnoj Gori uhapšeni Slobodan Šaranović iz Budve (75), brat ubijenog Branislava Brane Šaranovića (75) i vlasnika lanca kasina u Beogradu, i Ratko Koljenšić (36) iz Nikšića. Pretpostavlja se da su sa ranije uhapšenim Milošem Delibašićem (29),organizovali i izvršili ubistvo.


Međutim, Vuk Bojović, otac ubijenog Nikole, smatra da direktni izvršilac nije uhapšen i da je celo hapšenje samo bacanje mamca.

- Vreme će pokazati da je to samo kukavičje jaje, podmetnuto iz Crne Gore. Nalogodavac jeste uhapšen. Slobodan Šaranović jeste zlo i jeste blesav, jer je naseo na priču srpsko-crnogorskog policijskog vrha da je moj sin Luka naručio ubistvo njegovog brata Branislava, što nema veze sa istinom. Luka mi se zakleo da nema veze sa tim, ali su te lažne priče stavile celu moju porodicu na metu. Zbog svega toga, poternica za mojom porodicom stoji na kazinu Slobodana Šaranovića, kao u doba Vajata Erpa. I dalje plasiraju lažne priče kako je moj sin pobio neke ljude. Moj sin Luka je žrtva praznih priča. Zato je stradao moj sin Nikola, a zbog čega i ja mogu da budem likvidiran - kaže Vuk Bojović (72), direktor beogradskog Zoološkog vrta i otac braće Bojović.

Vladimir Milisavljević

Vladimir Milisavljević | Foto: Reuters

Znao samo Vladu Budalu


“Znam samo da od svih iz zemunskog klana, Luka znao odnekud Vladimira Milisavljevića (zvani Vlada Budala,prim. nov). Koliko znam, njega je znao odnekud iz grada, a za ostale ne znam. Nikad nisam video nijednog člana tog klana sa njim. I da se zna, moj nije bio vođa nikakvog zemunskog klana, koji je, po zvaničnim saopštenjima policije i pravosudnih organa, odavno uništen. Ne znam ko ga je proklamovao u tog vođu. Moj sin je individualac, nikad nije bio u čoporu, nikad nije imao telohranitelje, pa ne znam otkud im ideja da sva ubistva i sve što mogu, svale na njega”, ističe Vuk Bojović.

Odbio ponudu policije

Odbio ponudu policije | Foto: FoNet / EPA

Policija Luki nudila saradnju


Vuk Bojović otkriva za “Alo!” da je policija svojevremeno nudila saradnju njegovom sinu Luku, ali da je on to odbio.
- Molili su ga da bude saradnik, ali je odbio da bude nečiji egzekutor. Zna se ko je tada sa mojim sinom razgovarao, ko su ti ljudi, sve se zna. Moj sin Luka je ratovao tokom devedesetih za Srbiju, ali njihov saradnik nije hteo da bude. Zna se da sve one, koji su bili saradnici tih službi, sada godinama oplakuju - kaže Vuk Bojović.

Osumnjičeni za tipovanje


Goran Bojanić (38) i njegov prijatelj Slaviša Novaković (28), koji su nedavno uhapšeni, terete se da su danima pratili Nikolu Bojovića i ubici dali mig kada može da puca. Njima se na teret stavlja zločinačko udruživanje, a kako “Alo!” saznaje, oni negiraju vezu sa zločinom. Bojanić je u policiji izjavio da je 24. aprila izašao iz zatvora, pet dana pre ubistva, a Novaković da nije mogao da tipuje Nikolu Bojovića jer je u zatvoru bio do 15. maja. Nikola Bojović je ubijen u centru Beograda 29. aprila 2013. u ulici Carice Milice sa tri hica u glavu. Na snimku iz okolne radnje vidi se kako ubica prilazi Nikoli, vadi pištolj iz džepa, nišani i puca. Najpre jedan, pa drugi hitac - ukupno 15, od kojih su Nikolu tri pogodila u glavu, a sedam u telo. Policija sumnja i da je ubica Nikolu pratio od izlaska iz stana u ulici Koče Kapetana, odakle je krenuo u posetu ocu Vuku.

Poslednji komentari
  • MrX Vreme: 04.08.2013 00:23h

    Kakva eminentna ekipa...brrrrrrrr, da se smrzneš!!!

  • bosko Vreme: 04.08.2013 06:28h

    Vuče,iako te je snašla teška tragedija,nemoj gubiti obraz.

  • anon Vreme: 04.08.2013 08:02h

    Vuče Bojoviću, u svoj tvojoj žalosti, treba da te je sramota kakva si dva monstruma odgajio.

  • Dalibor Vreme: 04.08.2013 08:51h

    Vuce, tebi svaka cast, ali sinovi su ti TESKI KRIMINALCI, olos, i bagra, ubice i lopovi, narkomafija, kapiras, zao mi je sto je tako , ali tako je, a ti samo umisljas kako su to neka "dobra deca"....osnovna stvar je kad nekom naneses bol da ce se taj neko osvetiti....tako da...

  • SRDJAN Vreme: 04.08.2013 10:07h

    Nije ni cudo sto se krvna osveta ponovo javlja, jer kako je sudstvo da se inkvizicija ponovo vrati imali bi pravednije sudjenje. Tu prednjaci prvi osnovni sud u sta sam i ja imao prilike da se uverim - katastrofa. Nasa policija mozda i nije tako losa ali sta vredi kad oni reskirajuci svoj zivot hapse negativce da bi te iste sudije posle par dana pustale izzatvor ili ih osudili na smesnu - ponizavajucu kaznu u odnosu na pocinjeno delo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP