Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UHAPŠEN ČOVEK SA POTERNICE ZBOG UBISTVA U BEOGRADU

Ubica glumio svata na svadbama

Autor: P. V. - J. P. | 11.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Beograđanin Radenko M. (51) za kojim je bila raspisana policijska poternica zbog ubistva na Karaburmi, prošle nedelje, „pao“ je u Valjevu prilikom pokušaja da prevari goste na svadbi. On je predstavljajući se kao gost mladenaca, od njihovih rođaka ili prijatelja koji su svadbenom veselju imali zadatak da od gostiju primaju poklone za mladence, tražio da mu usitne falsifikovane evre.

Uhapšen čovek sa poternice zbog ubistva u Beogradu

Uhapšen čovek sa poternice zbog ubistva u Beogradu | Foto: Nenad Milošević

Sumnja se da je uhapšeni Radenko krajem prošlog meseca sa još dvojicom prijatelja na smrt prebio Aleksandra P. (54) u kući u ulici Čika Miše Đurića u beogradskom naselju Karaburma. Okidač za krvavi pir trojice muškaraca bio je što je Aleksandar jednoj od dve dame koje su bile sa njima u društvu, u njegovoj kući na Karaburmi, rekao da je kurva.


- Pretukli su ga palicom, ali i nogarom od stola, a potom stavili u krevet, pokrili ćebetom i otišli - kaže naš izvor u policiji.
Posle ovakvog monstruoznog ubistva, beogradska policija uhapsila je dvojicu osumnjičenih, ali je treći Radenko M. uporno bežao policiji.

Sem ubistva, uhapšenom se na teret se stavlja i nekoliko prevara u jesenjoj sezoni svadbenih veselja. Policiji je pao u šake tako što su prevaru, na jednoj od svadbi u restoranu „Rašević“, otkrili rođaci mladenaca, koji su prevaranta na samom veselju „zarobili“ i predali policiji.

- Beograđanin je birao restorane koji svadbene svečanosti organizuju za broj gostiju veći od 300, poput „Raševića“, kako bi što manje bio uočljiv među svatovima. Poznato je, naime, da kada se prave veće svadbe, pozivnice dobijaju članovi najšire rodbine, koje ni sami mladenci ne viđaju često, a neke i ne poznaju lično nego su, na primer, dalja familija od stričeva, tetki ili ujaka.
Tako je prolazio neprimećen, a kada bi se svadba zahuktala, prilazio bi ljudima koji primaju poklone, a to su obično komšije, prijatelji ili rođaci mladenaca, pa im je tražio da mu evre rasitne jer mu, navodno, trebaju da plati muziku - objašnjava naš sagovornik iz istrage.

Na jednoj od poslednjih svadbi u „Raševiću“, Radenko je na taj način pokušao da prevari „zapisničare“ mladenačkih poklona, tražeći da mu se usitni novčanica od 100 evra. Međutim, jedan od njih je pod prstima osetio da je novčanica lažna i, pošto „rođaka mladenaca“ nikada ranije nije video u životu, okomio se na prevaranta da bi ga uz pomoć ostalih gostiju savladao i predao policijskoj patroli koja je pozvana da dođe na lice mesta.

U valjevskoj policiji su odmah proverom identiteta uhapšenog utvrdili da se radi o kriminalcu sa debelim dosijeom, koji na savesti ima i ubistvo u Beogradu, zbog čega se nalazio na poternici, pa je odmah predat prestoničkim kolegama.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP