Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

USKORO IZRUČENJE

Ubica iz Srbije predao se u Grčkoj!

Autor: B. Jelovac | 05.01.2013 - 23:58:00h | Komentara: 0

Dragan Obrenović (20) iz Gornjeg Milanovca, za kojim je raspisana Interpolova poternica zbog učešća u ubistvu Miodraga Manojlovića (21) krajem februara prošle godine u centru Čačka, predao se sam u srpskoj ambasadi u Atini, ekskluzivno saznaje „Alo!“. Obrenović je u konzulat došao nekoliko dana pre Nove godine bez boravišne dozvole i pasoša, ispričao ko je i da želi da se prijavi, a njegov identitet je potom potvrđen na osnovu otisaka prstiju.

Uviđaj u Čačku posle napada na Manojlovića

Uviđaj u Čačku posle napada na Manojlovića

Osim Obrenovića, osumnjičen kao glavni akter pomenutog ubistva je i Čačanin Milisav Bogićević (20), koji se sredinom maja sam prijavio Ambasadi Srbije u Madridu, a kako „Alo!“ ekskluzivno saznaje, on je već izručen Srbiji krajem decembra.


Žrtva: Miodrag Manojlović

Žrtva: Miodrag Manojlović

- Obojica su bila u bekstvu od februara 2012. Nakon opsežnih i bezuspešnih potraga u našoj zemlji, zbog sumnji da su utočište našli u inostranstvu, za obojicom su, prema nalogu suda, raspisane međunarodne poternice. Za Bogićevića su postojala saznanja da je otišao najpre u Francusku, gde se jedno vreme skrivao, a potom prešao u Španiju, gde se i predao 16. maja, što je sada učinio i Obrenović, koji je trenutno u ekstradicionom pritvoru. I on će, verovatno, uskoro biti izručen Srbiju, jer se pretpostavlja da se neće protiviti ubrzanom postupku ekstradicije - objašnjava naš izvor iz vrha MUP-a.


Prvi napadač predao se u Madridu: Milisav Bogićević

Prvi napadač predao se u Madridu: Milisav Bogićević

Da podsetmo, ubistvo Miodraga Manojlovića u klasičnoj sačekuši dogodilo se 28. februara prošle godine oko 20 sati u Skadarskoj ulici na parkingu ispred robne kuće „Partizan“ u centru Čačka. Manojlović je bio s drugovima kada im se, dok su se približavali naplatnoj rampi, isprečila grupa mladića, usledila je rasprava, nakon koje je došlo do tuče u kojoj je povrede glave zadobio Manojlovićev prijatelj Nemanja Divljaković, a potom su se začula četiri pucnja.

Sva četiri hica pogodila su Manojlovića, koji je sa ustrelnom ranom u predelu stomaka, povredama unutrašnjih organa, desnog plućnog krila i desne potkolenice, uprkos naporima lekara i operaciji, nekoliko sati nakon pucnjave preminuo u čačanskoj bolnici.

Obrenović se javio našoj ambasadi u Atini

Obrenović se javio našoj ambasadi u Atini

Policija je ubrzo identifikovala Bogićevića kao osumnjičenog za izvršenje teškog ubistva, a Obrenovića kao saučesnika u ovom teškom krivičnom delu. Veruje se da su motiv krvavog napada bili neraščišćeni računi u poslovima s druge strane zakona s obzirom na to da su i žrtva i napadači od ranije poznati policiji. Štaviše, dok se protiv Bogićevića u vreme ubistva vodio postupak pred sudom u Čačku, ubijenom Manojloviću samo mesec dana pre ubistva ukinuta je presuda pred ovim sudom i suđenje je trebalo da počne ispočetka.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP