Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SVEDOČENJE PORODICE UBIJENE VLADISLAVE ČERVENKO

„Ubica je imao zaštitu policije!”

Autor: N. N. Travica | 24.05.2013 - 22:56:00h | Komentara: 2

U novosadskom Višem sudu nastavljen je glavni pretres, na kome su izvedeni dokazi protiv optuženog Darijana Musića (26) iz Novog Sada, kome se na teret stavlja da je zverski ubio manekenku Vladislavu Červenko (26).

Darijan Musić

Darijan Musić

Tokom višečasovnog suđenja, svoje svedočenje izneli su žrtvin otac Edmund, majka Aleksandra i sestra Tanja. Majka optuženog Borka Musić rekla je pilikom svedočenja da je njen sin jako voleo ubijenu i da se iznenada transformisao iz divnog deteta u nekog ko je doživljavao izlive besa, zbog čega je lomio sve po kući.


Pored rođaka svoje svedočenje pred prepunom sudnicom, u koju već po drugi put nisu mogli da uđu svi zainteresovani, iznela je i drugarica pokojne Marija Simić iz Beograda, koju je postupajući sudija morao da ohrabruje, a koja je iako prestravljena, uspela da ispriča svoja saznanja. Ona je rekla da je ubijenu upoznala baveći se manekenstvom i da su bile nerazdvojne drugarice, a poslednja tri meseca Vladislava je čak i živela kod nje.

- Vladislava je otišla da prijavi policiji, kada joj je Darijan slomio nos. Tada je dobila i policijsku zaštitu. Išla je kod psihijatra. Nakon toga je presreo i pitao šta želi da joj polomi ruku ili nogu. Savetovala sam je da se skloni od njega i upiše fakultet, zbog čega se iz Beograda vratila za Novi Sad, kako bi uzela dokumenta za upis. Posle toga se više nismo videle. Kada sam je pozvala bila je nedostupna, a ubrzo sam i na vestima čula da je ubijena - rekla je drugarica, dodajući da joj je pokojna Vladislava pričala kako se boji za život svoga oca i brata, jer joj je momak stalno pretio da će ih ubiti.

Simićeva je kazala da je Darijan Vladislavi pričao kako je on izvršio ubistvo, a da je ona gledala fotografije krvavog čaršava i peškira. Tvrdila joj je i da je znala gde je zakopan ubijeni, koji je Darijana prethodno ranio, nakon čega ga je on usmrtio.

Vladislava i Darijan

Vladislava i Darijan

Otac pokojne Edmund rekao je da je policija reagovala na Vladislavine prijave, koje su ona i njena porodica podnosili, njegovo dete bi i danas bilo živo. Žalbu na “nemoć” policije iznela je i Vladislavina sestra Tanja.


- On je nju ubio uz pomoć policije. Do današnjeg dana niko na naše prijave nije reagovao. Prijavili smo policiji i da je imao iznajmljen stan u kome je držao arsenal oružja. Dobio je dojavu i iselio se. U revoltu je ispalio metak, a od njega je ostala rupa u zidu – rekao je Edmund, dodajući da je Darijan imao neku vrstu zaštite i dojava.
Nastavak suđenja pred većem kojim predsedava sudija Zlata Rodić Knežević zakazan je za 4. jul.

Prala krv posle batina

Vladislavina starija sestra Tanja kazala je nakon pročitane izjave koju je dala kod istražnog sudije da ostaje pri svemu, dodavši da bi bila sreća samo da je policija imala sluha za prijave, jer bi njena sestra i danas bila živa.


Majka pokojne je ispričala da se Darijan za njenu ćerku zalepio kao taksena marka. Sve što je pokušavano preko policije, sve je bilo uzaludno.


- Dva ili tri puta je izmlatio, a o čupanju kose i davljenju da i ne pričam. Kada je isprebija, znao je da stane ispred ogledala i da se divi sam sebi kako je lep i zgodan. Smatrao je da on nju treba da prevaspita – rekla je majka ubijene, dodajući da je njena ćerka išla da pere krv, nakon što Darijan nekog prebije.

Poslednji komentari
  • Srecko Vreme: 25.05.2013 02:59h

    Kako mi je samo opasan tako namrgodjen... A i ne zna da ce u zatvoru biti "devojcica" robijasima koji su ZAISTA opasni, za razliku od ovog ubica bespomocnih devojaka. Jedva cekam...!!!

  • sanja Vreme: 26.05.2013 17:19h

    Njegov otac je isto to radio zenama po Novom Sadu, a i sire. Njega je stitio JUL i vojna policija. Niko nije mogao da ga optuzi... Dete, Darijan, je to sve video od oca. I sve najgore naucio!!! Montrumi!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP