Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

VELIBOR DUNJIĆ (27) NAJVEROVATNIJE POZNAVAO SVOG DŽELATA

Ubica mu kucnuo na prozor, pa pucao!

Autor: Ekipa Alo! | 17.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Velibor Dunjić (27), vođa Zvezdine navijačke grupe „Hijene“, izrešetan je juče ujutru oko 6.30 u svom BMW-u kod splava „Džimis“ na Dunavskom keju, dok je njegova prijateljica Nina Šobota (27) teško ranjena. Kako „Alo!“ saznaje, Dunjić je poznavao ubicu, koji mu je kucnuo na prozor da spusti staklo na automobilu, a zatim je pucao u njega.

Velibor Dunjić (27) najverovatnije poznavao svog dželata

Velibor Dunjić (27) najverovatnije poznavao svog dželata | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Motiv likvidacije traži se u Dunjićevom bahatom ponašanju, zbog čega je nedavno došao u sukob sa izvesnim ljudima iz kriminalne sredine. Ispituje se i njegova veza sa nedavnim ranjavanjem Zvezdinog navijača Marka Ševe (29) na Voždovcu. Policija je, naime, imala operativna saznanja sa je na Ševu zbog neraščišćenih računa u kriminalnim poslovima pucao Miloš Delibašić. Takođe, kako „Alo!“ saznaje, Dunjić, koji se te noći i pojavio na policijskom uviđaju, ove nedelje je saslušan u beogradskoj policiji u vezi s ovom pucnjavom.


Ninina mama se onesvestila

Kako saznajemo, majka ranjene Nine Šobote je iz medija saznala da joj je ćerka ranjena.
- Njena mama radi kao matičar. Žena je slučajno preko medija saznala da joj je ćerka ranjena. Toliko joj je pozlilo da se odmah onesvestila - priča naš sagovornik.


 

- Dunjić je sa devojkom bio na splavu i bili su među poslednjim gostima. Ono što se zasigurno zna jeste da je ubicu poznavao. Zasad tek utvrđujemo da li je i napadač bio među gostima, ali ono što je utvrđeno jeste da je Dunjić izašao, seo u automobil, a ubica mu je prišao, kucnuo na prozor da ga spusti, a potom izvukao pištolj i pucao u njega. Jedan hitac je rikošetirao i pogodio nesrećnu devojku. On je uspeo, pre nego što je izdahnuo, da pokrene automobil i da ga odveze desetak metara, ali je udario u ogradu. Pucnjavu su čuli ljudi sa splava, koji su izjurili napolje. Ranjena devojka je odmah prevezena u Urgentni centar, dok za Dunića nije bilo spasa - priča naš sagovornik.

Vođa „Hijena“ ubijen  kada je sa devojkom  napuštao splav  „Džimis“

Vođa „Hijena“ ubijen kada je sa devojkom napuštao splav „Džimis“ | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Prema rečima trojice očevidaca, ubica se odmah otarasio poštolja, tridesetak metara dalje bacio ga je u reku i peške pobegao u nepoznatom pravcu.
- Dunjić se mnogima u gradu zamerio, maltretirao je ljude, demolirao objekte, tukao obezbeđenje u više lokala... Da li je nekome dozlogrdilo, pa je rešio da se obračuna, to će istraga utvrditi! Nikako ne treba isključiti kao motiv njegovo bahato ponašanje, Prva operativna saznanja i ono što smo prikupili najviše ukazuje upravo na to - objašnjava izvor „Alo!“ i navodi da policija ima saznanja o ubici i traga za izvesnom osobom koja bi imala šta da kaže o jučerašnjem zločinu.

Dunjić je, inače, saslušavan u vezi sa nedavnim ranjavanjem navijača Marka Ševe (29), na koga je, kako se sumnja, pucao Miloš Delibašić (29), sestrić Slobodana Šaranovića, optuženog za ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića. Delibašić je nadavno oslobođen optužbi za pljačku zlatare i izašao je iz zatvora. Nakon ove pucnjave ranjeni su i Saša Momčilović i Jovan Pajić, pripadnici „Hijena“, čiji je vođa bio Dunjić.

- Nije reč o obračunu navijača, ali Dunjić jeste ubijen u obračunu kriminalnih grupa, ali ubistvo takođe nema veze sa sukobom Slobodana Šaranovića i Luke Bojovića - rekao je naš izvor odbacujući navodne spekulacije da je Dunjić bio angažovan za ubistvo Lukinog saradnika Filipa Koraća.

Dunjić i Boban Bajković tokom  derbija

Dunjić i Boban Bajković tokom derbija | Foto: Marko Metlaš

Ko je Velibor Dunjić?!


Velibor Dunjić, sin penzionisanog oficira policije, uprkos desetinama krivičnih prijava uhapšen je tek 2008. godine. Tada je policija u Beogradu uhapsila 12 članova „novog zemunskog klana“ zbog šverca 34 kilograma skanka i navela da je izdata poternica za vođom grupe, odnosno Dunjićem. On je u oktobru 2008. uhapšen u Švedskoj i izručen Srbiji, međutim, dok su ostali već odslužili kazne, ishod postupka protiv Dunjića u ovom slučaju ni danas nije poznat. Osuđen je na četiri godine zbog nanošenja teških povreda Andreju Čoguriću na splavu „Kalipso“ i nakon opšte amnestije pušten je u novembru 2012. U decembru prošle godine ponovo je osuđen na dve godine zatvora zbog napada na lidera LDP-a Čedomira Jovanovića u aprilu u kafani „Čarda“ u Segedinu, uoči vaterpolo utakmice. Sud mu je, međutim, ukinuo pritvor i pustio ga na slobodu do pravosnažnosti presude.

Poslednji komentari
  • Vlada NBGD Vreme: 18.05.2014 04:34h

    Gospodo novinari, Velibor Dunjić nije bio vođa niti član navijačke grupe "Hijene", već navijačke grupe "Kenjaj" (KCZ) iz 21. bloka, a koja je sastavni deo ujedinjene grupe pod nazivom "Belgrade Boys Red Star" (BBRS) formirane u januaru 2000. godine. Veliborov godinu dana mlađi brat je vođa grupe "Hijene", inače takođe u sastavu BBRS familije

  • Boske Vreme: 19.05.2014 15:34h

    BAS ME stoli bojko!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP