Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ĐUKIĆ DEJANOVIĆ O MASAKRU U KANJIŽI

Ubica se sigurno i ranije agresivno ponašao

Autor: Tanjug | 17.05.2015 - 21:15:00h | Komentara: 4

Neuropsihijatar Slavica Đukić Dejanović smatra da je do današnje tragedije u okolini Kanjiže došlo zbog drastične agresije podstaknute alkoholom kod počinicoca i ukazuje na neophodnost preventivnog delovanja u svim slučevima nasilja u porodici.

Obavezna vakcinacija:  Slavica Đukić  Dejanović

Slavica Đukić Dejanović | Foto: Vladimir Živojinović

- Tragedija je očigledno izazvana afektom agresije od počinioca ubistava i vrlo verovatno da alkohol, kao faktor olakšanja za ovako zlo delo, ima bitnih uticaja, rekla je Đukić Dejanović Tanjugu.

Ona je navela i da će, "o kakvoj se osobi radi i da li je ona imala neki poremećaj ličnosti ili mentalnu bolest ili je bila relativno zdrava, a impulsivna i teško kontrolisala svoje ponašanje, moći više da se sazna nakon ekspertize i uvida u sve detalje".

Đukić Dejanović, koja je direktor najveće psihijatrijske ustanove u Srbiji ''Dr Laza Lazarević'', kaže i da su za to neophodan i uvid u sudske spise i događaje koji su prethodili tragediji.

- U svakom slučaju, radi se o osobi koja nije, najverovatnije, prvi put ispoljila agresiju, ali je prvi put ispoljila ovakvu drastičnu agresiju...i sigurno da je bilo elemenata koji su i ranije upućivali na to da ponašanja mogu biti neprimerena i da kontrola tih ponašanja može izostati i da je verovatno alkohol imao neželjena dejstva, rekla je ona.

Đukić Dejanović ističe i da je, sa apsekta prevencije, neophodno da se unutarporodični sukobi ne smeju kriti i biti tabu teme.
- Nasilje u porodici i svi oblici agresije moraju konačno videti svetlost dana i moraju biti mnogo drastičnije kažnjavani, inače će nam se ubuduće događati slične situacije, ako ovo ne bude opomena i za zajednicu i za porodicu i za zdravstvo, socijalna institucije...", rekla je ona.
U toku je istraga o tragediji porodica Šefer i Bajtaji, u kojoj je u selima Martonoš i Orom ranije danas život izgubilo sedam osoba.
Poslednji komentari
  • RATKO Vreme: 17.05.2015 21:19h

    To je sve od primljenih vakcina!!!

  • Soko Vreme: 17.05.2015 22:37h

    Samo ti klackaj tom glavurdom a parice same padaju sa neba !!!!

  • Maja Vreme: 18.05.2015 01:01h

    Svaka čast uvaženoj prof.dr Slavici Đukić Dejanović na komentaru, od reči do reči je rekla baš onako kako jeste, svidelo se to nekome ili ne. Ona je jedina stručna osoba koja može ovo da komentariše i kojoj narod veruje.

  • Sladjana Vreme: 18.05.2015 07:00h

    I zasto nije bio u zatvoru, bar do otreznjenja? Uzas!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP