Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SKANDAL

Ubice i dileri na slobodi zbog advokata!

Autor: D. Ćuruvija | 02.10.2014 - 15:00:00h | Komentara: 4

Ubice, narko-dileri, razbojnike i lopove raznih fela puštaju na slobodu zbog štrajka srpskih advokata. Dok 8.000 branilaca 20 dana protestuje jer moraju da plate veći porez, dotle se građani Srbije pitaju kome će još biti skinute lisice. Nekom pedofilu, potencijalnom masovnom ubici ili možda vođi neke lokalne bande!

Zbog štrajka advokata tako su, kako saznajemo, na slobodu pušteni dileri droge iz četiri grada u Srbiji koji i dalje mogu nesmetano da prodaju narkotike srpskoj deci! Iako je prilikom pretresa policija kod njih pronašla veće količine narkotika, sudija nije mogao da im odredi pritvor jer nijedan od advokata nije hteo da ih brani.

Dragan  Matić (39) iz  Šapca, koji je  pokušao da  zakolje ženu,  pušten na  slobodu

Dragan Matić (39) iz Šapca, koji je pokušao da zakolje ženu, pušten na slobodu | Foto: Oliver Bunić

- Na slobodu su pušteni dileri droge iz Beograda, Užica i Novog Sada. Njima je policija nakon hapšenja odredila pritvor od 48 sati, ali u tom roku nijedan sa liste advokata nije hteo da ih zastupa, pa su pušteni na slobodu. U Užicu su redom zvali advokate, ali su svi odbili da brane uhapšenog, kod kojeg je pronađena veća količina droge - kaže naš izvor.
Lisice su, kako saznajemo, tako izbegla i dvojica dilera iz Beograda kod kojih je pronađena opojna droga amfetanimsulfat, ali su po isteku 48 sati pušteni kući. Protiv njih su podnete naredbe o sprovođenju istrage, a ukoliko ne pobegnu iz zemlje, tužilac će ih saslušati po okončanju štrajka.

Palata pravde  zvrji prazna

Palata pravde zvrji prazna | Foto: Oliver Bunić

 Na slobodi se nakratko obreo i Dragan Matić (39) iza Šapca, koji je 28. septembra, posle svađe, u porodičnoj kući, kuhinjskim nožem više puta izbo po rukama i grudnom košu, svoju suprugu Slavicu Prodanović Matić (34), koju je od klanja spasao njen otac! Pomahnitali Matić je potom pokušao da izvrši samoubistvo sečenjem vene na levoj ruci. Supruga je operisana, a Matić je priveden kod tužioca kojem je rekao da neće angažovati advokata, pa mu je određen branilac po službenoj dužnosti.

- Međutim, branilac nije došao na saslušanje zbog štrajka, pa sudija nije mogao da Matiću odredi pritvor zbog pokušaja ubistva i pustio ga na slobodu. U rešenju je naveo da nije odredio pritvor i jer je osumnjičenom bez prisustva advokata povređeno pravo na odbranu. Nakon što je nekoliko dana bio na slobodi kada je mogao da naudi i žrtvi i svedocima, Tužilaštvo se žalilo na ovu odluku Krivičnom veću Višeg suda u Šapcu, koje je, srećom, ukinulo rešenje o puštanju na slobodu, pa ipak okrivljenom odredilo pritvor do 30 dana - navodi sagovornik “Alo!”.
Dok advokati misle o svojim džepovima, mi čekamo ko če sledeći zbog povrede prava na odbranu, odnosno nedostataka branioca, završiti na ulici...


Nema čak ni razvoda

Ni tužilac u Novom Pazaru nije mogao da odredi pritvor osumnjičenom za pokušaj teške krađe, pa mu je pritvor zamenjen merom zabrane napuštanja boravišta.
- Vezane se nam ruke, a okrivljeni se puštaju na slobodu. Odlažu se suđenja, razni sporovi, a čak se ni brakovi ne mogu razvesti jer advokati, po naredbi Komore, ne mogu da idu na ročišta - kaže izvor “Alo!” iz beogradskog suda i dodaje da će štrajk verovatno potrajati još 15 dana.

Opljačkao menjačnice, pa pušten

Rumun Supu Nikolea (43), iz tamošnjeg sela Ploešti, juče se iz Srbije vratio u svoju zemlju jer zbog štrajka advokata sudija nije mogao da mu odredi pritvor! I to nakon što je u Srbiji opljačkao na desetine menjačnica! “Nažalost, zbog štrajka advokata, on je već u Rumuniji. Sumnjamo da je imao dvojicu pomagača koja su, takođe, otputovala sa njim”, saznaje nezvanično “Alo!”. S. B.
Poslednji komentari
  • Alicante Vreme: 02.10.2014 15:16h

    Advokati izmedju ostalog strajkuju zbog poreza,ali zasto se preskace cinjenica da strajkuju i zbog notara???Notari postoje vec dugo u Evropi ali ovo sto se ovde radi nema veze sa vezom.Prvo apsurdno je da ako advokat hoce svom kolegi advokatu da proda svoj lokal na primer ,mora da ide kod notara da im sklopi ugovor.Pored dva pravnika oni da placaju nekom tamo notaru koji verovatno nikada nije radio u sudstvu ili se bavio advokaturom.U jednoj opstini u Srbiji notar je osoba koja je ceo radni vek radila u banci,a nikada nije imala veze sa sudstvom i sada ce ta osoba da sastavlja bolje ugovore od advokata.Kazu notar grantuje ,kako to notar garantuje,pa u Sloveniji je uhapseno 37 notara od 68 toliko o tome da su pouzdani.

  • Vasilije Vreme: 02.10.2014 17:20h

    U Srbiji ima najmanje 500 bivših vojnih pravnika koi ispunjavaju zakonske uslove da b udu branioci po službenoj dužnosti pa ih treba angažovati pod hitno a ne država da bude pod ucenom.

  • obavešten Vreme: 02.10.2014 18:25h

    Uzrok štrajka advokata su izmene propisa o prometu nekretnina gde im je oduzet deo posla i to način kako to nije ni u jednoj državi na svetu. Vlast ponovo zamenjuje teze i za sve okrivljuje advokate i ne dozvoljava im pristup medijumima.Zašto za sve ovo nije kriv ministra pravde koji ne želi da razgovra sa advokatima iako imaju podršku cele pravniče javnosti?Zašto nije kriv Usdtavni sud koji ne želi da razreši Gordijev čvor i kaže da li su donete izmene zakona u skladu sa Ustavom?Zašto nije kriva Vlada Srbije i Narodna Skupština koja donosi hitne propise koji se primenjuje odmah a tako nije bilo ni u socijalizmu. Zašto Ministar pravde ne želi da se suoči na TV sa predstavnicima advokata

  • adv Vreme: 02.10.2014 19:49h

    "...misle o svojim dzepovima"!!!? A, o cijim dzepovima da misle? O cijem dzepu misli autor teksta?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP