Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

Ispovest majke Maje Gostić (20), svirepo ubijene u naselju Žarkovo

Ubice moje ćerke su još na slobodi!

Autor: Jelena Petrović | 02.09.2012 - 22:20:00h | Komentara: 0

“Ogorčena sam na policiju, na tužilaštvo, na sudstvo u Srbiji. Skoro pet godina niko ne odgovara za ubistvo moje ćerke Maje. Ne znam na koja vrata nisam pokucala kako bi mi neko pomogao, ali su me svi gledali kao psihičkog bolesnika.

Neutešna: Tanja Gostić sa slikom ćerke Maje (20)

Neutešna: Tanja Gostić sa slikom ćerke Maje (20) | Foto: Jelena Vučetić

Davali mi šećer i vodu i poručivali da će sve biti u redu, samo je bitno da se ja smirim. Jedno je sigurno - tužiću državu za smrt mog deteta!”, počinje svoju ispovest Tanja Gostić (43), majka 2007. godine ubijene Maje (20), koja je likvidirana zajedno sa svojim dečkom Željkom (22) i njegovim roditeljima Zoranom (48) i Dragicom (43) Obradović u stanu u Spasenovićevoj ulici, u Žarkovu u Beogradu.


Prolazili su dani, meseci i godine i Gostići su se nadali da će pravda biti zadovoljena. Da će bar jednom u oči pogledati ubicu i bar ga zapitati - zašto i Maju... Na Svetu Petku, došla je Maja u posetu Obradovićima. Nije znala da će je povesti u smrt.

- Ne prođe dan a da nekoliko puta ne pomenem svoje dete. Ne znam zašto je ubijena. Svi misle da je nešto znala o građevinskim poslovima Obradovića, ali meni ništa nije govorila. Možda je ubica znao nešto što ja nisam znala. Delila je sa mnom svaki detalj, nikada me nije slagala i da je njen momak Željko imao neki problem, istog trenutka bi mi ispričala. Volela je njega, ali i njegovo roditelje - nastavlja priču majka Tanja.

Zoran Obradović (48)

Zoran Obradović (48)

Ocu prepuklo srce?!

Kako “Alo!” saznaje, obdukcija likvidiranog Zorana Obradovića (48) navodno je pokazala da mu je srce prepuklo od straha, nakon čega je izrešetan.
- Kada je video kako mu ubijaju najmilije, verovatno nije mogao da podnese, te mu je srce prepuklo. Njegov sin je izrešetan dok je pokušavao da se u kuhinji sakrije od ubice, dok je supruga nađena na ulaznim vratima - kaže naš sagovornik.

Ne može nesrećna majka a da se ne seti da je njena ćerka mogla da izbegne smrt, samo da tog dana nije otišla kod Obradovića. Iz nekih svojih razloga, Maja je tri dana pre ubistva napustila Željka, ali kada se u stanu njenih roditelja pojavio sa crvenom ružom, bila je najsrećnija devojka na svetu. Otišla je u njihov novi stan u Žarkovu u koji su sledećeg dana Obradovići trebalo da se usele.

- Sećam se samo da se na vratima našeg stana tog dana pojavio policajac i rekao mom suprugu da nam je ćerka ubijena. Nisam znala ni kako ni gde. Obdukcija je pokazala da su joj pucali dva puta u glavu. S obzirom na to da su hici bili iz dve vrste oružja, verujem da su bila dvojica ubica. Svi su izrešetani osim nje - priča majka u nadi da će svaki detalj koji kaže stići do onih koji treba da rasvetle četvorostruko ubistvo.

Tokom uviđaja pronađeno je 56 čaura, a ubijene su četiri osobe. Na stolu kod Obradovića policija je zatekla čaše sa pićem, ali i šoljice sa kafom. Vrata stana nisu bila razvaljena, već su se Obradovići te večeri nadali poseti. Zanimljivo je da i kamera koja snima sve koji ulaze u zgradu tog dana nije radila.

Muzika iz stana ubijenih

“Od pre nekoliko dana, iz stana ubijene porodice Obradović čuje se muzika. Ne znam ko se tu uselio, ni kada, ni kako. Koliko mi je poznato, ostavinska rasprava nije završena i taj stan bi trebalo da bude zapečaćen. Ne znam da li ljudi koji tu žive znaju da je u tom stanu ubijeno četvoro ljudi”, priča za “Alo!” komšinica likvidrane porodice iz Žarkova.

- Pet godina kasnije, sa sigurnošću mogu da tvrdim da su Obradovići poznavali ubice. Da su im otvorili vrata. Pitam se samo kako nisu ostavili ni jedan jedini dokaz koji bi ukazivao na likvidatore. Pa nije anđeo ušao i odleteo kroz prozor. Da je u pitanju neki ubijeni stranac, poput Brisa Tatona, našli bi ga za nekoliko sati - sumnja ogorčeno Tanja.

Kako bi nastavila svoj život, sa suprugom Slobodanom i mlađom ćerkom Aleksandrom odlučila je da ovog puta ide do kraja. Pokucaće nesrećna majka na sva vrata i povući će za rukav svakog za koga misli da može da joj pomogne.

Dvojica uhapšenih, koji su privedeni pod optužbom za podstrekivanje na ubistvo, oslobođeni su krivice, a sud do današnjeg dana nije utvrdio ko su naručioci i izvršioci, kao ni motiv krvavog pira u Žarkovu.
  • U žrtve je ispaljeno 56 metaka: Mesto zločina | Foto: Saša Maričić
  • Željko Obradović (22) | Foto:
  • Dragica Obradović (43) | Foto:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP