Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

REŠENO UBISTVO MEKSIKANKE?

Ubici 30 dana pritvora!

Autor: Ekipa Alo! | 04.10.2012 - 15:18:00h | Komentara: 1

Splićaninu Edi Mišiću, osumnjičen za ubistvo Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo krajem avgusta na Marjanu, određen pritvor od 30 dana.

Meksikanka koja je ubijena u Hrvatskoj

Selena sa bratom koji je prijavio njen nestanak | Foto: Lična arhiva

Ukoliko bude osuđen za ovo najteže krivično delo preti mu kazna do 40 godina zatvora.

Istražni sudija Županijskog suda u Splitu je to odlučio zbog opasnosti od uticaja na svedoke, mogućnosti ponavljanja krivičnog dela i posebno teških okolnosti krivičnog dela, prenose mediji.

Hrvatska radiotelevizija na svom portalu navodi da se Mišić kod istražnog sudije izjasnio da nije kriv, a u sklopu istrage biće naloženo i psihijatrijsko veštačenje.

Iako je policija otkrila samo inicijale uhapšenog hrvatskog državljanina iz Splita, mediji su otkrili da je to Edi Mišić koji u Splitu živi s majkom, braćom i sestrama. Njegova porodica u Hrvatsku je došla iz Mostara tokom rata u BiH.

Kako piše "Slobodna Dalmacija", Mišića poznanici opisuju kao finog momka koji se se prilično promenio, povukao u sebe od pre par godina kada je raskinuo sa devojkom.

Nezvanično list navodi da je žrtva pre ubistva, ipak, bila silovana."Neke indicije iz istrage ukazuju da je Selena pre ubistva bila silovana. U tom je smislu i osumnjičeni dao neke potvrde, ali još je prerano da se osumnjičeni tereti i za to krivično delo", navodi list pozivajući se na neimenovani policijski izvor.

Bez obzira da li se silovanje dogodilo, ovde je reč o najtežem krivičnom delu za koje preti i do 40 godina zatvora, naveo je isti izvor. Prilikom pretresa stana osumnjičenog, policajci su pronašli set noževa. Onaj koji je nedostajao bio je upravo nož kojim je na Marjanu ubijena Selene Macedo, odnosno nož koji je nađen u odbačenom ruksaku osumnjičenog.

Selena Makedo (31) nestala je 22. avgusta posle šetnje s bratom, kada je najverovatnije ubijena, a njeno telo je nađeno nekoliko dana kasnije.

Dres Milana povezamn sa ubistvom Meksikanke

Dres Milana koji je pronađen u rancu ubijene devojke | Foto: mup.hr

Podsetimo, telo ubijene Meksikanke s prerezanim vratom našli su pripadnici gorske službe spašavnja (GSS) na Marjanu, tri dana nakon što je Selenin brat prijavio njen nestanak. U blizini njenog tela pronašli su i ranac. U njemu su pronašli nož, sendvič, fotoaparat i sporni dres italijnskog fudbalskog kluba Milana. Na leđima dresa pisalo je REK_I.

Tražeći vlasnika dresa policiju je istraga odvela i preko granice, tačnije u Novi Sad. Tamo su priveli nekoliko muškaraca. Ubrzo su imali i osumnjičenog, koga je ubrzo oslobodila DNK analiza.
Uzorak je analiziran u Srbiji i Hrvatskoj i u oba ispitivanja bio je negativan. Osumnjičeni Dejan G. je navijač Milana i to je jedino što ga povezuje sa slučajem. Takođe u trenutku ubistva Meksikanke bio je Hrvatskoj i Italiji, te se vreme ubistva ne podudara sa njegovim ulaskom i izlaskom iz zemlje.
 
Poslednji komentari
  • cedokuzet Vreme: 03.04.2013 23:13h

    Tako je braco hrvati svi ste VI mirni idobri decki ,nikoga VI niste ubili ni zaklali ni meksikanku ni australku na Marjanu.Sve su to u Vasoj lipoj nacinili neki losi momci koji su tuda slucajno prolazili(iz pravca Srbije)!!!w

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP