Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

JEZIVA ISPOVEST SRETKA KALINIĆA

Ubijao sam za pet sekundi!

Autor: Alo.rs | 21.03.2015 - 00:52:00h | Komentara: 1

Sretko Kalinić, koji je sa Lukom Bojovićem, Milošem Simovićem i Vladimirom Milisavljevićem optužen za ubistvo Branka Jevtovića Jorge i pokušaja ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedoviša Šoka, dao je juče svoju završnu reč pred Specijalnim sudom u Beogradu.

specijalni sud

Specijalni sud | Foto: Goran Srdanov

Kalinić je najveći deo svoje završne reči posvetio brutalnoj likvidaciji Milana Jurišića Jureta, čije je telo raskomadano i bačeno u madridsku reku Manzanares.

Kalinić je rekao da on nije ubio Jureta, jer ne koristi hladno oružje.

- Zna se dobro moj recept i to u više primera, to su likvidacije beogradskog ološa koje traju pet do šest sekundi. Najduža likvidacija mi je trajala minut i po, a reč je o ubistvu Zorana Uskokovića Skoleta, rekao je Kalinić.

Za ubistvo Jurišića sudilo se Bojoviću u Španiji ali je oslobođen optužbe. Tamošnji sud je prvostepenom presudom utvrdio da se ne može verovati svedočenju Kalinića.

Bojović je u svojoj odbrani tvrdio da je upravo Kalinić ubio i raskomadao Jurišića, jer je on poznat kao Kasapin. Ipak, Kalinić tvrdi da je Bojović ubica.

- Bojović je dva dana masakrirao Jurišića, rekao je Kalinić a prenose "Novosti".

On je rekao i da je Bojović učestvovao u ubistvu Ilije Novovića, kao i da je Milošu Simoviću platio ubistvo Kuje Kriještorca, svedoka u slučaju atentata na premijera Zorana Đinđića. On je rekao da Bojović ima odlične veze u policiji i u Vladi Srbije.

- Dvoje njih je iz Socijalističke partije Srbije, a jedan je iz Jedinstvene Srbije, oni mu pomažu, izjavio je Kalinić.

Kalinić nije rekao o kojim osobama je reč, ali se nezvanično moglo čuti da su u pitanju "visoki funkcioneri". Kalinić je ponovio i da nije ubio Nedovićevog telohranitelja Milutina Jovičića, a za ubistvo Ninoslava Konstantinovića optužio je Simovića.

Specijalni sud u Beogradu zakazao je za 19. maj izricanje presude Bojoviću i još trojici pripadnika zemunskog klana optuženih za više ubistava i pokušaja ubistava 2004. godine.

Poslednji komentari
  • predram Vreme: 21.03.2015 04:25h

    Covek kaze ubijao beogradski olos. A novine pisu o tim olosima da su bili dobri momci samo sto su bili kriminalci. Voleo bi da vidim jednog dana tog Kalinica na intervju kod Marica.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP