Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SAČEKUŠA U CENTRU BEOGRADA

Ubijen brat Luke Bojovića!

Autor: J.P. | 29.04.2013 - 08:37:00h | Komentara: 10

Kako alo.rs saznaje, rođeni brat Luke Bojovića, Nikola jutros je izrešetan oko 07.05 časova u Ulici Carice Milice u Beogradu. On je zbog više prostrelnih rana preminuo na odeljenju za reanimaciju Urgentnog centra.

Carice Milice, hronika

Lokva krvi na mestu napada | Foto: Aleksandar Stanković

Carice Milice, hronika

Istražitelji prikupljaju dokaze | Foto: Aleksandar Stanković

Prvo je javljeno da se radi o muškaracu starosti oko 35 godina koji je teško  ranjen iz vatrenog oružja oko 07.05 časova u Ulici Carice Milice u Beogradu.

Nikola Bojović

Ubijen u sačekuši: Nikola Bojović

Prema nezvaničnim saznanjima, nepoznata osoba prišla je Bojoviću i ispalila mu hitac iz pištolja u potiljak naočigled prolaznika, a zatim dok je ležao još nekoliko metaka u telo.

Sve ukupno, kako nezvanično saznajemo, u Bojovića je ispaljeno 12 metaka.

On je zadobio prostrelne rane glave, grudnog koša, stomaka i podlaktice i zatečen je u teškom stanju, rekla je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Jedan metak je završio u hladnjaku kombija koji je istovarivao hleb u pekaru, a jedan u ulazna vrata pekare preko puta.

Na dva metra od mesta zločina prodavnica ima kamere, pa se policija nada da je sve i snimljeno.

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je ubijen Nikola Bojović. Dačić je izjavio da je na mestu ubistva pronađeno 15 čaura.

- Policija će nastaviti da utvrđuje motive i videće se da li na osnovu tragova na licu mesta može da se identifikuje ubica - rekao je Dačić.

Strahovitoj sceni ubistva u ranim jutranjim časovima prisustvovali su i mnogi građani Beograda. Brojni prolaznici su u panici utrčavali u obližnje lokale.

Carice Milice, hronika

Radnice prodavnice posmatraju uviđaj| Foto: Aleksandar Stanković

Carice Milice, hronika

Policija ispituje slučaj | Foto: Aleksandar Stanković

Macura je rekla da je osoba ranjena iz vatrenog oružja u Ulici Carice Milice ispred broja 11 i da je prevezena na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra.

Carice Milice, hronika

Očevidci i policijski inspektori u Carice Milice | Foto: Aleksandar Stanković

U Ulici Carice Milice bio je zatvoren saobraćaj i na licu mesta nadležne ekipe su obavile uviđaj, a na asfaltu su bili vidni tragovi krvi, javio je Tanjugov reporter.

Ime Nikole Bojovića pojavilo se u javnosti prvi put tokom svedočenja Sretka Kalinića, koji ga je pred sudom doveo u vezu sa ubistvom Branka Jevtovića Jorge i proglasio saučesnikom.

Prema Kalinićevim rečima, Bojović je žrtvu namamio na mesto na kome se dogodilo ubistvo, ali za ove optužbe, nikada nije procesuiran.

Bojović je 2008. godine optužen za maltretiranje, fizički napad i iznudu zajedno sa svojim bratom Lukom, ali je sud odbacio tužbu zbog zastarelosti krivičnog dela. Oni su od jednog muškarca iznusili preko 7 hiljada evra i izudarali ga bejzbol palicama, jer je podneo tužbu protiv njihovog prijatelja.

Podsećamo da je su Nikola i Lukina supruga Barbara, uhapšeni prošle godimne u Španiji. Tom prilikom je u akciji uprave kriminalističke policije Srbije i policije Španije u nastavku rasvetljavanja krivičnih dela, za koja se sumnjiči kriminalna grupa Luke Bojovića, u Španiji na više lokacija izvršen je pretres 20 stanova i privatnih preduzeća.

Zavela Arkanovog

Barbara Bojović | Foto: Marko Metlaš

Ipak, njih dvoje su ubrzo pušteni na slobodu iz pritvorske jedinice zatvora Fontakalent u Alikanteu, gde su proveli 20 dana.

Bojovići su uhapšeni zajedno sa još 22 člana kriminalne grupe iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, osumnjičene za pranje novca i trgovinu narkoticima. Inače, njihovo hapšenje je bio samo delić velike španske akcije koja je tada nosila oznaku stroge poverljivosti.

Nikola i Barbara Bojović uhapšeni u Benidormu, mestu na moru, poznatom po lepim plažama i luksuznim hotelima.


Saznanja o puštanju Barbare i Nikole Bojovića potvrdio je tada i Dragoslav Ognjanović, pravni zastupnik porodice Bojović u Srbiji.

- Barbara i Nikola su na slobodi. Njihovo puštanje pokazuje da je sve ovo bila farsa i da je sve što je ovde objavljeno izmišljotina. Da su neki opasni kriminalci, sigurno ih španski pravosudni organi ne bi pustili tako brzo iz pritvora - naveo je Ognjanović.

Luka Bojović

Luka Bojović | Foto: FoNet / EPA

Na pitanje šta se dešava sa postupkom protiv njih, on je kazao da trenutno ne raspolaže tim podacima.


- Nisam se čuo sa njima, najvažnije je da je Barbara otišla kući i da je sada sa decom - naveo je Ognjanović. Inače, za vreme pritvora o deci Luke i Barbare Bojović brinule su njene sestre, koje su otputovale u Alikante, gde Barbara drži poslastičarnicu.

Luka Bojović se poslednjih 15 meseci nalazi u zatvoru u Madridu, u samici gde čeka ekstradiciju u Srbiju, gde je osumnjičen za više ubistava.

Poslednji komentari
  • Ivana Vreme: 29.04.2013 11:14h

    Наијискреније саучешће породици Бојовић,поводом трагичног и монструозног убиства Николе Бојовића. С дубоким жаљењем Ивана Миленковић 29.04.2013

  • jasna Vreme: 29.04.2013 13:20h

    Iskreno saucesce porodici Bojovic tuzno, tuzno

  • Čiča Gliša Vreme: 29.04.2013 18:35h

    Ništa ne kapiram, zašto su ga ubili???

  • misho Vreme: 29.04.2013 21:12h

    za roditelje je verovatno teško kada im deca krenu stranputicom i na tom putu jedan sin zaglavi u zatvor a drugi biva ubijen.otac im javno nije video taj mračni put i za sve njihove "nedaće"javno je okrivljivao državu.DRUGIM REČIMA SOKOLIO IH JE. ON SAM ZBOG TOGA SNOSI DOBAR DEO ODGOVORNOSTI,MORALNE I RODITELJSKE.VUČE BOJOVIĆU ZBOG SVEGA A NAJVIŠE ZBOG DRŽAVE KOJU SI NAPADAO PODNESI OSTAVKU NA FUNKCIJU DIREKTORA U DRŽAVNOM PREDUZEĆU.BILO BI MORALNO.

  • Nikola Vreme: 30.04.2013 07:57h

    Strašno! Dokle ovako?! POlicija državni vrh šta radite?! Dačiću da li dobro radiš svoj posao?! Dokle će mo slušati i gledati ovakve priče. Počelo kao nekad svaki ili svaki drugi dan ubistvo! Ludake u bolnicu, kriminalce u zatvor- doživotni. Pokupiti oružje od svih. Šta će privatnim licima naoružanje. Nekad smo bili najmirnija zemlja a bilo nas 27 miliona. Ovo je haos i ovo je STRAŠNO! Saučešće porodici Bojović!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP