Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SRPKINJA U BEČU OSUĐENA NA 20 GODINA

Ubila penzionerku braneći se od vibratora!

Autor: Bojana Jelovac | 11.03.2013 - 13:46:00h | Komentara: 4

Nakon dvodnevnog suđenja, Srpkinja (46) čiji identitet i dalje nije saopšten, osuđena je nepravosnažno na 20 godina zatvora zbog ubistva austrijske penzionerke (58). Slučaj je u bečkim medijima nazvan „vibrator“ jer je optužena tvrdila da „nije imala nameru da je ubije, već se branila, jer je žena napala sa vibratorom privezanim za kukove“.

12212

Priznala da je ubila gazdaricu

 Penzionerka čije ime nije obelodanjeno u javnosti do danas, živela je u skromnim uslovima u zgradi u Švehatu kod Beča, gde je Srpkinja radila kao kućepaziteljka. 20. marta prošle godine, kada je poslednji put viđena, navodno joj je domarka donela paket, kada je žena pozvala na kafu u stan i zamolila je da im skuva kafu. 

Kako je optužena ispričala u sudu aparat za kafu nije radio, pa je pokušala da ga namesti, kada je u jednom trenutku osetila ženine ruke na grudima, a potom i nešto među svojim nogama. Okrenula se i šokirala kada je videla komšinicu sa zavezanim vibratorom oko kukova.

- Počela je tuča, ujela me i za prst. To joj je spalo sa nje. Nasrnula je na mene, a ja sam dohvatila nešto u kuhinji i počela da je udaram. Udarila sam je tri, četiri puta...Kriva sam za njenu smrt, ali mi nije bila namera da je ubijem - ispričala je Srpkinja u sudu.

Vibrator kojim je  Austrijanka napala  Srpkinju s leđa

Vibrator kojim je Austrijanka napala Srpkinju s leđa

 Njeni advokati su potencirali da je reč o samoodbrani i da je optužena bila žrtva seksualnog zlostavljanja. Međutim, tužilac je insistirao na rezultatima obdukcije koji pokazuju da je žena umrla od dvadesetak udaraca tupim predmetom u glavu i činjenici da je optužena ostavila da iskrvari na smrt, ali i na događajima posle ubistva. Naime, osim što je stan opljačkan, leš starice je nađen tek 12. aprila na podu u kuhinji kada su komšije pozvale policiju, jer se pošta kod ubijene gomilala. 

Tri nedelje niko ništa nije posumnjao, jer je Srpkinja sa penzionerkinog mobilnog poslala SMS komšijama kojim im se Austrijanka navodno javlja iz Graca, gde je navodno na odmoru i odakle se vraća za nekoliko nedelja. Iako im je bio čudan SMS pun pravopisnih grešaka, sačekali su sve do sredine aprila. U međuvremenu, optužena je otputovala u Srbiju, gde je ostala do kraja juna i odakle se vratila, jer je mislila da niko nije posumnjao u nju. Uhapšena je u Beču 30. juna prošle godine.
Iako limenka kojom je kako se pretpostavlja izvršila ubistvo nikada nije nađena, u stanu je bilo dosta njenih otisaka. Iako je isprva negirala zločin, ona je na kraju priznala ubistvo, ali je navela da je u pitanju samoodbrana. Porota je ipak tokom suđenja koje je održano u četvrtak i petak osudila na 20 godina zatvora. Advokati osuđene Srpkinje, koja inače u Austriji živi i radi zadnjih 20 godina, najavili su žalbu.
Poslednji komentari
  • Drago Vreme: 11.03.2013 18:53h

    U uuu uuu ubila je bbb bb b bakicu, ima da je terete zle bake rođaci!

  • loscarlos Vreme: 11.03.2013 18:55h

    Svašta!

  • tim Vreme: 11.03.2013 21:40h

    niko ne ume toliko slasno i umeshno da laze ko nas svet,zar ne?

  • FraTomo Vreme: 12.03.2013 07:26h

    To je ta jewropa...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP