Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OSUĐEN NA 10 GODINA

Ubio cimera zbog televizora!

Autor: vecernji.hr | 01.04.2015 - 12:32:00h | Komentara: 0

Muškarci su se u Domu penzionera nadomak Slavonskog Broda posvađali zbog televizije pa je Antun Barišić uzeo nož i zadao smrtonosni ubod svom cimeru Veljku Dežmariću

nož

Kobnog 8. avgusta prošle godine, malo pre ponoći, Antun Barišić (56) završio je s gledanjem televizije u dnevnom boravku privatnog Doma penzionera u Bebrini pored Slavonskog Broda. Povukao se na počinak u svoju sobu, koju je delio s cimerima Veljkom Dežmarićem i Vinkom Žajom. Međutim, Dežmarić je u sobi i dalje gledao svoj mali TV. Barišić je zatražio da ga isključi, jer od buke nije mogao spavati, na šta se njegov sedam godina stariji cimer oglušio. Na ponovljeni zahtev Dežmarić je ustao iz kreveta i krenuo prema njemu. Započela je svađa i gurkanje.
– Psovao je i on meni i ja njemu, počeli smo se tući. Naživcirao sam se, uzeo nož koji sam držao ispod jastuka i ubo ga. Kada je pao, vratio sam nož natrag pod jastuk i izišao napolje zapaliti cigaretu – mirno je ispričao Barišić, koji je za svoje nedelo na Županijskom sudu nepavosnažno osuđen na deset godina zatvora. Dežmarića je veštačkim disanjem u životu pokušala da održi vlasnica doma, ali ubrzo je podlegao povredama.

Hrvatska policija | Foto: Profimedia

Hrvatska policija | Foto: Profimedia

Sudsko veće odbacilo je navode odbrane po kojima je optuženi reagovao u strahu od novog udarca u glavu, koji je, navodno, mogao biti fatalan. Naime, Barišić je još sa svojih 10 godina pokušao da izvrši samoubistvo zbog neslaganja svojih roditelja. Iz kubure je sebi pucao u glavu, koja mu je zbog toga ostala trajno deformisana. Medicinskim veštačenjem utvrđeno je kako je, bez obzira na povredu mozga i dijagnostifikovan organski psihosindrom, optuženi u vreme tragičnog događaja bio uračunjiv.

Policija traga za Zoranom Jolovićem, radnikom  „Bajke” koji je nakon svađe nožem usmrtio Nikolu  Bukomirovića, a teško ranio Dra

Sud smatra kako je njegovoj reakciji delimično doprineo i pokojnik, koji ga je svojim ponašanjem duže vreme iritirao. O tome je svedočila i radnica doma Snježana Conjar, koja je rekla kako su Dežmarića zbog njegove teške naravi izbegavali svi stanari. Međutim, to nikako nije moglo biti izraženo do mere da bi opravdalo Barišićevo vađenje noža i probadanje cimera zbog svađe oko televizora.
– Optuženik je Dežmarića dva puta ubo u nameri da ga usmrti, a njegov psihološki profil odgovara načinu njegovog postupka – obrazložila je sudija Marija Balenović. Barišić, koji je u celom toku suđenja izgovorio tek nekoliko rečenica, po ličnoj želji nije ni došao na izricanje presude, nego je ostao u istražnom zatvoru u Požegi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP