Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MILAN VACIĆ OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA UBISTVO S UMIŠLJAJEM

Ubio dvojicu u nužnoj odbrani!

Autor: B. Janačković | 10.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 4

Milan Vacić (26) iz Vrtišta oslobođen je optužbe u Višem sudu u Nišu da je da je 11. novembra 2012. godine hicima iz lovačke puške sa umišljajem ubio Stefana Manojlovića (21) i njegovog oca Vojkana (45). Sudija Aleksandar Teodosić kazao je da je petočlano veće jednoglasno odlučilo da se radilo o nužnoj odbrani.

Stefan i njegov otac  Vojkan Manojlović ubijeni u dvorištu  Vacića

Stefan i njegov otac Vojkan Manojlović ubijeni u dvorištu Vacića | Foto: K. Kamenov

Sudija je objasnio da je sukob počeo jer je Milan pozvao telefonom jednu drugaricu da bi dobio broj telefona devojke koja je prodavala policu za TV, kada je došlo do verbalnog sukoba sa Stefanom, koji je bio kod nje. Stefan i Vojkan potom su došli u Vrtište sa još dvojicom nepoznatih muškaraca i napali Milana na ulici.


- On beži u kuću, poziva policiju, uzima lovačku pušku, ispaljuje hitac upozorenja u vazduh, traži od Vojkana i Stefana da se udalje. Izlazi iz kuće, udaljava se dvadesetak metara od kapije. Stefan napada njegovog oca u dvorištu, obara ga i udara. Milan prestaje sa bežanjem, vraća se, nailazi Vojkan sa nožem u rukama. On ga udara kundakom u lice i ispaljuje drugi hitac upozorenja u vazduh. Vraća se u dvorište, ide unazad.

Bogeskom sude za ubistvo provalnika


Iako su se pravosudna koplja lomila da li će se suditi Sašku Bogeskom, koji je pre dve godine u samoodbrani ubio provalnika Vladimira Manića u svom stanu u Zmajevačkoj ulici, u beogradskom naselju Žarkovo, ili će sve biti okarakterisano kao samoodbrana, ipak je odlučeno da mu se sudi za ubistvo.

Nailazi Vojkan sa nožem u rukama. Kakko mu ponestaje prostora, jer je naišao na drva iza sebe, Milan puca u Vojkana nanoseći mu povrede opasne po život. Stefan prilazi, skače na njega, započinje rvanje, Milan uzima pušku i ispaljuje jedan hitac, koji Stefana pogađa u glavu - rekao je sudija Teodosić.

On je dodao da je Vacić sve vreme preduzimao „defanzivne radnje“ kako bi izbegao sukob, te da je komisija veštaka utvrdila da je strah bio jakog intenziteta. Rodbina ubijenih pak burno je reagovala.

- Sramota. Ubio je dva čoveka, a da bude na slobodi. Imaćemo i mi strah možda kada ga sretnemo na ulici. Tek tako da mu prođe, neće. Ostavio je dva deteta bez oca! Ići ćemo na sud i dalje - rekla je Nataša Manojlović, Vojkanova udovica.

Sudija Teodosić objasnio joj je da se tragični događaj odigrao u Vacićevom dvorištu, zbog čega je napad na njega protivpravan.
- Po zakonu, niko nije dužan da beži od protivpravnog napada - objasnio je sudija, koji je priznao da mu je to bio jedan od najtežih predmeta u karijeri.
Meštani Vrtišta, koji su ranije sakupili oko 900 potpisa za peticiju da Vacić bude oslobođen, odali su priznanje sudu.
- Opravdali ste zakone ove zemlje - dobacili su oni.
Gordana Tepavac, zamenica višeg tužioca, podvukla je da presuda nije konačna i da će tužilaštvo, koje je tražilo kaznu od 30 godina zatvora, uložiti žalbu.
Vacić je oslobođen i optužbe da je nezakonito nosio i posedovao lovačku pušku.

Uviđaj nakon masakra u Martonošu

Uviđaj nakon masakra u Martonošu | Foto: RAS

Oslobađajuće presude

* April 2015. Rajko Marković (48) iz Požege, koji je godinu dana ranije pred svojom menjačnicom ubio pljačkaša Dragoslava Lazarevića (39), oslobođen je optužbe za ubistvo.
* Maj 2015. Major Dražen Požar oslobođen je optužbi da je u Batajnici 2010. ubio Pavla Stanišića i Zdravka Lukića, pošto su ga napali ispred kafane „Sremska noć”.
* Maj 2015. Francuz Emanuel Dožon, koji je braneći sebe i porodicu, zadavio šestostrukog ubicu iz Martonoša Radeta Šefera (55), oslobođen je optužbi.

Poslednji komentari
  • Milos Vreme: 10.07.2015 09:20h

    Tako i treba. U Americi imaju pravo da te ubiju i za manje, na primer za upad na privatni posed, a kod nas treba da cutis i trpis torturu dok ne dodje policija....

  • Dejan Vreme: 10.07.2015 09:36h

    Za rodbinu ! Nećete imati strah kada ga sretnete na ulici , ako ga ne dirate !

  • maslar Vreme: 10.07.2015 11:52h

    Jedini treba da imaju oni koji napadaju ljude po kucama

  • Sekula Vreme: 10.07.2015 13:25h

    Ovo je komedija. Znaci covek treba da ceka stra velikg intenziteta, da bi mogao da proba da se samoodbrani. Verovatno najbolje kad pocnu ruke da mu se tresu da ne moze nista da pogodi :) Jebes nasu drzavu i zakon...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP