Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SAMOHRANI OTAC UBIJEN TOKOM PLJAČKE

Ubio lopova, selo ga brani

Autor: Biljana Nenković | 25.03.2015 - 07:26:00h | Komentara: 12

Saša Cvetković (35), samohrani otac dvoje maloletne dece, ubijen je preksinoć oko 20.45 u Donjoj Rači kod Kragujevca dok je pokušavao da opljačka Vladana Milanovića (38) i njegovu baku Nadeždu (87) u njihovoj kući. Naoružanog pljačkaša sa fantomkom na glavi Milanović je navodno ubio kada ga je pljačkaš odvezao i pustio u drugu sobu da donese još para.

Pušten iz pritvora: Vladan Milanović (38)

Pušten iz pritvora: Vladan Milanović (38)

Prema nezvaničnim informacijama, pljačkaš je vezao i mučio baku i unuka, čiji roditelji godinama rade u Švajcarskoj. Prema nepotvrđenoj verziji dali su mu 200 evra, ali je Saša tražio još. Nadežda je, kako prepričavaju u Donjoj Rači, rekla unuku da donese još 1.700 franaka iz druge sobe, ali je on umesto ušteđevine uzeo pištolj iz ormana.

- Kažu da mu se metak u cevi najpre zaglavio, a onda je pištolj naglo opalio. Pričaju i da je lopov prvo pucao na njega. Uglavnom, Saša je ostao na mestu mrtav. Vladan nije ni znao ko ga pljačka. Tek kad je policija došla, skinula mu je fantomku sa glave. Vladan je dečko za primer, kakav se samo poželeti može. Živeo je mirno i povučeno. Uplašio se za svoj i bakin život i iz straha potegao oružje. To je jedino objašnjenje - navodi jedan od komšija koji je ogorčen i, kao i cela Rača, spreman da piše peticiju da se Vladan odmah pusti iz pritvora.

Samohrani otac ubijen tokom pljačke

Samohrani otac ubijen tokom pljačke | Foto: Biljana Nenković


Kako je za „Alo!“ potvrdio Milanovićev advokat Zvonko Marković iz Kragujevca, Vladan je sinoć ipak pušten da se brani sa slobode.
-Tužilac je nakon saslušanja odlučio da ga pusti iz pritvora da se brani sa slobode, jer je moj klijent pucao u nužnoj odbrani i njegov život je bio ugrožen - izjavio je Marković za „Alo!“.

U obe kuće juče nije bilo nikog. Sašinu decu su u prisustvu policije odveli iz kuće, pošto su ostala sama, dok je baka Nadežda, koja je sa unukom preživela dramu otišla kod drugog sina.

Pljačkaš popločavao stazu Vladanu


Ubijeni Saša Cvetković živeo je kilometar dalje od komšija kod kojih je upao da ih opljačka. Do njihove kuće dovezao se biciklom.
Rodom je iz okoline Lapova, a u Raču je pre tri godine došao sa sinom od deset i ćerkom od osam godina.
Tvrdio je da mu je prva žena umrla. Komšije kažu da je imao i drugu, koja je trudna, ali niko ne zna gde je ona sada.
- Njemu je kuću za stanovanje dao jedan bivši policajac koji je u inostranstvu. Sažalio se na sirotinju. Pomagao mu je koliko je mogao. I struju mu je plaćao, da mu zauzvrat čuva kuću. Znam da je teško živeo, povremeno je radio građevinske poslove. Jednom je i kod Vladana postavljao neke ploče na stazama. Pokušavao je da prehrani to dvoje dece - kaže Momčilo Nikolić, Sašin prvi komšija.

Poslednji komentari
  • Aca Vreme: 25.03.2015 09:41h

    Ovde je naglaseno da je samohrani roditelj, valjda se trazi opravdanje za oruzanu pljacku??? Srbija, zemlja gladi i straha.

  • ogorcena Vreme: 25.03.2015 09:50h

    U Americi je privatan posed - privatan posed, i svaki upad na tudji privatni posed koji rezultira ovim ne postavlja pitanje odgovornosti vlasnika vec onog ko je upao na privatni posed. Sa druge strane, zalosno je kad se jedan ljudski zivot okonca na ovakav nacin, nacin, narocito zivot coveka koji je bez posla i koji je pokusavao da prehrani svoju porodicu. Odgovornost je i na drustvu, tacnije drzavnom sistemu, koji nam pokazuje da se od pljacke moze (jedino) ziveti, cak u nekim slucajevima jako dobro

  • Neša Vreme: 25.03.2015 11:11h

    Eh, Srbijo, tugo moja! A za to vreme se političari, zadrigli i alavi ološ, tove, goje i trpaju pare u slamaricu i gu..cu! Nadam se da će doći vreme kada će ovaj narod znati da okrene cev na pravu stranu, a ne da se ubija među sobom!

  • Irina Vreme: 25.03.2015 11:11h

    Ovaj decko-Vladan treba da bude oslobodjen,i ovo treba da bude poruka za sve lopove,nasilnike i manijake,tako treba da skoncaju.

  • olga-bg Vreme: 25.03.2015 12:22h

    Vladane,ruka ti se pozlatila!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP