Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SLAĐAN KONSTANTINOVIĆ (38) SASLUŠAN POSLE UBISTVA

Ubio navijača u samoodbrani?!

Autor: B. J. | 01.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Slađan Konstantinović (38), koji se sumnjiči za ubistvo Vladimira Lukića (35), pripadnika navijačke grupe FK Rad „junajted fors“, ispričao je na saslušanju da su se njih dvojica kobne noći posvađali jer je Lukić došao na ideju da reketira vlasnika kafića “Penzija” u ulici Kraljice Marije, u kojem se krvavi obračun i dogodio. Slađan, inače stariji brat pripadnika zemunskog klana Ninoslava Konstantinovića (35), rekao je da je Lukić te noći nasrnuo na njega nožem i da mu je uzvratio pucajući iz pištolja u samoodbrani.

Mesto zločina

Mesto zločina | Foto: Jelena Vučetić

- Njih dvojica su se poznavali sa Banjice jer je Lukić vatreni navijač FK Rada sa Banjice, a Konstantinović u tom kraju drži kladionicu. U ponedeljak uveče, Slađan je sedeo sa prijateljima u “Penziji”, dok je Lukić kasnije ušao i pridružio im se sa drugarima za stolom.

Svi su bili pijani, a kako je Slađan ispričao, Lukić je rekao da planira da uzima reket od gazde kafića, na šta mu je Slađan navodno odbrusio: “Budalo jedna, šta ćeš ti sad našeg drugara da maltretiraš”.
Nakon rasprave, Lukić je navodno izvukao nož i krenuo na Slađana, a kako je ovaj postavio ruku, ubo ga je u šaku. Potom je izvukao pištolj da se odbrani i počeo da puca, ali je Lukić nastavio da ga bode - kaže naš izvor u tužilaštvu.

Beogradska policija je nakon ubistva u kafiću pronašla nož koji je pripadao Lukiću, koji je ubijen sa pet hitaca iz revolvera. Konstantinović je uhapšen u sredu na Vojnomedicinskoj akademiji, gde je potražio pomoć, pošto je u obračunu zadobio teške povrede od ubadanja nožem. Sudija za prethodni postupak Višeg suda saslušao je i očevice događaja, među kojima je i brat jednog poznatog voditelja. Konstantinoviću je juče određen pritvor do 30 dana, dok je u Lukić sahranjen u 14 sati na gradskom groblju Lešće.

Uhapšen: Slađan Konstantinović

Uhapšen: Slađan Konstantinović


Za razliku od u podzemlju poznatog brata, Slađan je i devedesetih bio niže rangiran u svetu kriminala, a iz sveta žestokih momaka povukao se još 2001. U žižu javnosti dospeo je početkom decembra 2003, kada ga je holandska policija, pokušavajući da uhvati njegovog odbeglog brata, uhapsila u Roterdamu. Srbiji je izručen po poternici koja je za njim raspisana zbog sitnijih krivičnih dela, od kojih nijedno nije bilo iz oblasti organizovanog kriminala.
U pitanju su bile presuda Četvrtog opštinskog suda na šest meseci, zatim bekstvo iz zatvora u Padinskoj skeli i presuda zbog prevare pred Drugim opštinskim sudom. Njegovo ime nije pominjano u optužnici Specijalnog suda za atentat na Đinđića niti za zločine zemunskog klana, a stariji Konstantinović nije bio ni na spisku članova zemunskog klana koji je napravila policija tokom akcije „Sablja“.
Sudbina njegov brata Ninoslava ni danas nije poznata. Prema iskazu koji je tužilaštvu dao Sretko Kalinić (38), njega je navodno još 2003. ubio Miloš Simović (34) u blizini svoje kuće na autoputu Beograd-Zagreb. Međutim, do danas nisu nađeni nikakvi dokazi za to, a sam Simović je negirao te navode.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP