Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TRAGEDIJA

Ubio nesuđenog tasta
kad je stigla policija!

Autor: Anita Đukić | 08.01.2013 - 15:51:00h | Komentara: 0

Posle osmodnevne borbe za život u Kliničkom centru u Kragujevcu, preminuo je Žarko Dobrota (46) iz sela Mali Popović kome je momak njegove ćerke Marko M. (28) pucao u glavu 31. decembra. Marko je pucao u ostale članove porodice, suprugu preminulog, ćerku, sina ali je promašio a u Žarka je pucao u onom trenutku kada je policija stigla u dvorište.

Ova porodična drama započela je oko dva sata ujutru kada je Marko M. sa ocem upao u kuću Žarka Dobrote. On je probudio ukućane i naredio im pod pretnjom pištolje da sednu oko trpezarijskog stola. Pred istražnim sudijom Draganom Janićijevićem Marko M. se branio ćutanjem.

Dragan Janićijević, istražni sudija i predsednik Viseg suda u Jagodini

Dragan Janićijević, istražni sudija i predsednik Viseg suda u Jagodini | Foto: Anita Đukić

 "Ćerka preminulog je bila u vezi sa Markom M. i sa njim je šest meseci živela u Francuskoj. Radi se o maloletnoj devojci, ova porodica je izbegla iz Hrvatske. Njeni roditelji su za vreme njenog boravka u Francuskoj, prijavili njen nestanak. Ona se vratila u Srbiju a Marko M. je za njom stigao 27. decembra. Dok je u toku noći trajao razgovor između Marka M. i članova porodice Dobrota, sin preminulog je pozvao policiju koja je odmah stigla i ušla u dvorište. Prvo je izašao otac Marka M.i objasnio da je sve u redu a policija je pozvala i sina i oca da se predaju. U tom trenuku Marko M. je pucao u Žarka Dobrotu u kući u 4 35 min ujutru", objasnio je tok događaja istražni sudija I predsednik Višeg suda u Jagodini, Dragan Janićijević koji je zakazao saslušanje članova porodice Dobrota za 21, januar.

Žarko Dobrota je sa "povredama opasnim po život, u besvesnom stanju" prevezen u Klinički centar, a umro je nakon osam dana borbe lekara da mu spasu život. Janićijević je Marku M odredio pritvor do 30 dana za krivično delo teško ubistvo u pokušaju ali se očekuje da tužilaštvo prekvalifikuje delo u teško ubistvo.

Komšije tvrde da je Marko M. često maltretirao i uznemiravao porodicu Žarka Dobrote koja je to nekoliko puta prijavljivala policiji. Dobrota će biti sahranjen danas (sreda) na seoskom groblju.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP