Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRIPADNIK ŽANDARMERIJE PRIZNAO JEZIVI ZLOČIN KOD JAGODINE

„Ubio sam zelenaša!”

Autor: Jelena Paunović | 17.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 19

„Nisam mogao više da izdržim Aleksandrovu torturu. On se bavio zelenašenjem. Ubio sam ga hicima iz pištolja. Ja sam sedeo na zadnjem sedištu, a oni napred. Namerno sam im rekao da me voze u Kraljevo, u brda, gde sam ih i ubio. Morao sam i Srđana...

Srđana sam morao  da ubijem. On je bio  kolateralna šteta  žandarm

Srđana sam morao da ubijem. On je bio kolateralna šteta: Žandarm | Foto: Biljana Nenković

On je bio samo kolateralna šteta“, ovako je u policiji u Kraljevu govorio Aleksandar Krstić (33), pripadnik kraljevačkog odreda Žandarmerije, osumnjičen da je pre tri dana svirepo ubio Jagodince Aleksandra Nedeljkovića (29) i Srđana Tomića (28), koji je živeo u Švajcarskoj. Njemu je određen pritvor do 30 dana.

Aleksandar Krstić

Aleksandar Krstić


Kako „Alo!“ saznaje, Krstić, koji je poreklom iz Đakovice, od Nedeljkovića je pre nekoliko meseci pozajmio oko 1.000 evra. Tada su se dogovorili da mu mesečno vraća deset odsto. Međutim, sve je jednog dana krenulo nizbrdo.

„Ubijeni Aleksandar je došao kod pripadnika Žandarmerije i tražio da potpiše ugovor u kojem je pisalo da je od njega pozajmio oko 5.000 evra. Međutim, kako to nije bilo istina, Krstić je odbio da to uradi. Na kraju je ubijeni predložio drugu opciju, da mu žandarm nabavi dobar automobil. Ubijenom Aleksandru nije se dopao ni prvi ni drugi automobil, pa je na kraju tražio neki ‚moćniji“‘, objašnjava naš izvor iz policije u Kraljevu.
Nekoliko dana je pripadnik Žandarmerije smišljao šta bi uradio i odlučio je da ubije Aleksandra.

Nastradao  jer je bio  s prijateljem: Srđan Tomić

Nastradao jer je bio s prijateljem: Srđan Tomić

„Rekao sam mu da imam automobil za njega i da se nalazi u blizini Kraljeva. On je poveo svog prijatelja. Znao sam da ću morati i njega da ubijem. Govorio sam da me voze u brda jer je tamo vozilo parkirano. Kada smo stigli u selo Zakute, sa zadnjeg sedišta sam ispalio nekoliko hitaca. Bili su mrtvi i prebacio sam ih na zadnje sedište i otišao u Kragujevac. Odvezao sam automobil u kojem su bili u selo Ratković, kod Jagodine. Prekrio sam ih ćebetom, polio benzinom, zapalio i pobegao“, mirno je u policiji u Kraljevu pričao žandarm, koji je, inače, prepoznatljiv po tome što ima istetovirane ruke.

On je prekjuče uhapšen na Ibaskoj magistrali, nije pružao otpor, a u policiji je odgovarao na sva pitanja. Ugljenisana tela mladića pronađena su prekjuče u spaljenom automobilu „audi TT“, koji je pronađen na njivi, udaljenoj kilometar od puta koji vodi od Rekovca ka Kragujevcu. Njihov nestanak prijavila je Aleksandrova majka, a prema policijskim podacima, oni nisu bili u sukobu sa zakonom.

Novosti navode da ostaci automobila "audi TT" sugerišu da je pre spaljivanja posuta specijalna masa koja razvija vosoku temperaturu i topi čelični lim, i da je na taj način zločinac hteo da ukloni svaki trag.

Prema navodima tog lista, policija je posle hapšenja pretresla kuću osumnjičenog žandarma i tu je i pronađeno oružje kojim je počinjen zločin. Poznanici Aleksandra Krstića pričaju da je živeo na visokoj nozi, imao dobar automobil...

Jedni kažu da je "preke naravi", drugi, pak, da je prema kolegama i prijateljima bio korektan i galantan.

Navodi se da je Nedeljković vlasnik radnje za popravku i prodaju mobilnih telefona u Jagodini, a njegov prijatelj Rajko Racić kaže da je u poslednjih godinu i po dana u više navrata pozajmljivao novac Krstiću, i to na preporuku jednog prijatelja, takođe žandarma.

Mediji prenose ispovest Nedeljkovićeve supruge da ju je muž zvao u nedelju oko 20:30 i rekao da se možda neće videti sa Krstićem, da bi sat kasnije stigla poruka da su se Srđan i on našli sa Krstićem, piju kafu i ići će po automobil.

Oko 22:30 stigla mi je poruka da je sve u redu. Sada znam da je neko drugi poslao tu poruku umesto mog muža, jer je ubijen oko 22 sata, ispričala je Marija.

Mediji navode da su Nedeljković i Tomić bili dobri i vredni momci i da nikome nisu dugovali.

Predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević je izjavio za “Blic” da je prilikom obdukcije ostataka tela koja su pronađena u selu Ratković u spaljenom “audiju” utvrđeno na osnovu lobanja da se radi o dve žrtve.

Srđana T. (28) i Aleksandra N. (29) identifikovali su preksinoć u jagodinskoj policiji članovi porodica, i to na osnovu ličnih predmeta, lančića sa krstićem i ručnog sata „Festina“.

Poslednji komentari
  • Laza Vreme: 17.07.2013 08:23h

    Nemogu da verujem da se dvostruki ubica pronasao u ulozi zrtve, danima pripremao ubistvo, i jos kaze da je drugi mladic kolatelarna steta, monstrum kome je neko dao poverenje da cuva i brani gradjane Srbije,ko vrsi kontrolu psiholoskih proofilaa ljudi koji su pripadnici sluzbe, opste je poznato da veliki broj pripadnika pripada kriminalnom miljeu, pocev od vrha policije pa do pripadnika sluzbe, pod hitno rekonstrukcija i ciscenje nepodobnih ,jer nam se sa ovakvima lose pise, iskreno saucesce porodicama ubijenih mladica

  • MASA Vreme: 17.07.2013 10:07h

    A U TOM GRMU LEZI ZEKONJA???...ZELENAS KOJI SE OTEO KONTROLI...

  • sali Vreme: 17.07.2013 10:34h

    Ne verujemm mu ni rec! Kao smeo bi da bude zelenas prema zandarmu i da ga ucenjuje! Kakva je to lazovcina a odmah sam pomislila da je ubica sa Kosova.

  • Vrach Vreme: 17.07.2013 11:49h

    Nisu to zandarmi, to su kauboji..

  • novi Vreme: 17.07.2013 12:21h

    zelenaš....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP