Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

RAZNEO SE BOMBOM

Ubio se jer ocu spomenik nije imao da plati

Autor: Novosti | 14.09.2013 - 08:49:00h | Komentara: 0

Interesovao se za cenu spomenika za svog pre više godina preminulog oca Petra. Odgovorio je da on tih para nema. Na ohrabrivanje komšije da će para biti i da je samo zdravlja, Borko je uzvratio da će se ubrzo čuti kako će on završiti i svoje muke prekratiti.

Bomba

Nakon što mu je komšija kamenorezac saopštio cenu spomenika, za njegovog pre više godina preminulog oca, rekao je da tih para nema, da tu sramotu i neimaštinu više ne može izdržati, te da će se čuti kako će prekratiti svoje muke. Ubrzo se čula eksplozija.
Ovako je, život okončao Borko Aksentić, 53-godišnji demobilisani borac VRS, koji se razneo bombom ispred porodične kuće, u Donjim Palačkovcima, nadomak Prnjavora. Očevidaca ove tragedije u Palačkovcima, u četvrtak oko 17 časova, nije bilo. Utvrđeno je da je nesreći prethodio Borkov razgovor sa komšijom koji radi u kamenorezačkoj radnji.
- Borko se interesovao za cenu spomenika za svog pre više godina preminulog oca Petra. Odgovorio je da on tih para nema. Na ohrabrivanje komšije da će para biti i da je samo zdravlja, Borko je uzvratio da će se ubrzo čuti kako će on završiti i svoje muke prekratiti. Za samo oko pet minuta čula se jaka eksplozija.
Uviđajem je utvrđeno da je Borko bukvalno legao na takozvanu "zelenu" bombu, jednu od najubojitijih ručnih bombi.
Borko nije imao stalno zaposlenje, a njegovi poznanici tvrde da njegovo dosadašnje ponašanje ničim nije upućivalo da bi mogao da digne ruku na sebe. Iza njega su ostali supruga i dvoje punoletne dece.
U prnjavorskoj Boračkoj organizaciji su nam potvrdili da je Borko stekao status borca prve kategorije, te da je kao pripadnik VRS prebrodio ozrensko-vozućko, derventsko, brodsko, teslićko i mnoga druga ratišta. Nažalost, nije uspeo da se izbori sa posleratnim tegobama, poput mnogih drugih ratnih veterana.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP