Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ITALIJANSKI SUD SMANJIO KAZNU REMIJU NIKOLIĆU SA 15 NA DEVET GODINA

Ublažili kaznu ubici policajca!

Autor: B. Jelovac | 16.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Italijanski apelacioni sud smanjio je kaznu srpskom državljaninu Remiju Nikoliću (19) sa 15 godina na devet godina i osam meseci zatvora zbog teškog ubistva saobraćajnog policajca Nikole Savarina (42) sredinom januara 2012. u Milanu.

Nikolić je uhapšen  na prelazu  Kelebija dok je pokušavao da uđe u Srbiju

Nikolić je uhapšen na prelazu Kelebija dok je pokušavao da uđe u Srbiju

Iako je odluka izazvala revolt javnosti u Milanu, sudije su obrazložile presudu navodeći da su, osim činjenice da je Remi bio maloletan u trenutku ubistva, uzeli u obzir njegove porodične prilike i odsustvo bilo kakvog školovanja.


- Iako je Nikolić pokazao hladnokrvnost posle zločina, pobegao ne samo sa mesta zločina već i iz zemlje, morali smo da uzmemo u obzir i olakšavajuće okolnosti koje se sastoje u tome da ga je majka rodila u zatvoru u Francuskoj, da je u porodici bio okružen odraslima koji su činili krivična dela i da nikada nije išao u školu - obrazložilo je sudsko veće.

Remi Nikolić (19) ubio je svojim kolima saobraćajnog policajca Nikolu Savarina (42), a potom je pobegao iz zemlje

Remi Nikolić (19) ubio je svojim kolima saobraćajnog policajca Nikolu Savarina (42), a potom je pobegao iz zemlje


Prema optužnici, ubijeni policajac je u rutinskoj kontroli zaustavio Nikolića, koji je vozio BMW X5, a kako nije imao saobraćajnu dozvolu, posumnjao je da automobil nije njegov. Nikolić je, međutim, dao gas, pregazio ga i vukao 300 metara, zbacio sa automobila i pobegao. Uhapšen je na prelazu Kelebija dok je pokušavao da uđe u Srbiju istim vozilom.

Tek tada je nastala prava zabuna, jer je kod sebe imao dokumenta svog polubrata Gojka Jovanovića, koji je stariji sedam godina. Sud je na kraju osim krštenice tražio i rendgenski snimak kostiju, što su pratile peripetije, pogotovo jer je Gojko nemački državljanin koji je u to vreme bio u bekstvu od policije zbog krađe dragulja Evite Peron u Valensiji.
Nikolića je tada od doživotne robije spaslo to što su njegovi advokati na kraju ipak uspeli da dokažu da je u vreme ubistva zaista imao 17 godina i osam meseci, zbog čega mu se sudilo pred sudom za maloletnike, koji nije usvojio zahteve tužilaštva da mu se i u tom slučaju odredi kazna od 26 godina zatvora. Potvrđeno je da je u pitanju Remi, sin italijanskog državljanina Zorana Jovanovića i srpske državljanke Snežane Nikolić iz Petrovca na Mlavi, što mu je prošle nedelje pred pomenutim apelacionim sudom bilo od pomoći.

Sahrana Savarina

Sahrana Savarina

„Sudije su mi opet ubile brata!”


U Milanu je konačna presuda Nikoliću izazvala brojne kontroverze. Brat ubijenog policajca Karmelo Savarino rekao je da su mu sudije ovim ponovo ubile brata.
- Nikola je umro da zaštiti građane, a samim tim i sudije. Ogorčeni smo i razočarani presudom koja nam je ponovo otvorila rane i kopa nam po neizbrisivim ožiljcima. Mogu samo da im kažem „hvala vam što ste nas u ime pravde podsetili da smo samo skromni, obični ljudi koje vaš pravosudni sistem ne štiti“ - rekao je Karmelo, dok su Nikoline kolege poručile sudijama: “Zašto mu prosto još ne date i nagradu za ubistvo policajca?”

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP