Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZBOG PARTIJE "RIZIKA"

Ubo osuđenika u glavu, pa pobegao iz zatvora!

Autor: B. Janačković | 10.03.2015 - 13:24:00h | Komentara: 0

Leskovačka policija još uvek traga za odbeglim osuđenikom M. A. za koga se sumnja da je 21.februara naneo povrede opasne po život osuđeniku Nikolu Anaćkovu (23) u otvorenom delu Okružnog zatvora u Leskovcu, saznaje ALO!

M. A. je pobegao u noći kada je Anaćkov je uboden nepoznatim oštrim predmetom u lobanju, pa se, za sada, osnovano sumnja da ga je on teško povredio. Ni Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ni MUP do danas nisu zvanično saopštili ko se sumnjiči za ovaj napad. Nezvanično je potvrđeno da se traga za jednim odbeglim osuđenikom.

Žrtva: Nikola Anaćkov

Žrtva: Nikola Anaćkov

 
- Zašto mu tužilaštvo ne objavi sliku i ime? Zašto zvanično ne kažu za kim tragaju, sigurno je da bi brže bio pronađen. Prošlo je više od 15 dana od napada na Nikolu i još se zvanično ne zna šta se desilo-  očajan je otac osuđenika Vaco Anaćkov iz Niša.
Nikola je izdržavao šestomesečnu kaznu zbog ometanja policije, i trebalo je da izađe 28.marta 2015.godine.
- Prema našim saznanjima oko 19 časova Nikola se posvađao sa M. A. dok su igrali društvenu igru „Riziko“, bilo je koškanja ali su se smirili. Oko 21 čas je M.A. je pokušao da uđe za njim u sobu ali su ga drugovi sprečili, znajući da su se svađali. Nikola je tada rekao: „pustite ga, mi ćemo sami to da rešimo, mi smo drugari“. On je ušao u Nikolinu sobu, zatvorio vrata i posle nekoliko sekundi izašao držeći ruku ispod jakne. Kada su drugovi ušli u sobu, Nikola ležao u lokvi krvi -  priča Vaco. Stražari su brzo reagovali i pružili prvu pomoć Nikoli koji je uboden iznad levog uha zaoštrenom četkicom, šilom ili nekim oštrim predmetom koji još nije pronađen, dok je M.A. iskoristio pometnju i pobegao.

Otac povređenog mladića: Vaco Anaćkov

Otac povređenog mladića: Vaco Anaćkov | Foto: Branko Janačković

 
- Nikola je primljen u komi i operisan. Posle je došao svesti ali ne može da govori i desnu stranu ne pokreće jer ima povredu velikog mozga. Na pitanja odgovara stiskom ruke. Nije nam se do sada žalio da ga neko maltretira, ali se desilo nekoliko puta kada smo se čuli da je zaplakao. Bio je tvrd, ali mislio sam da je to zbog toga što mu je nevenčana supruga u devetom mesecu trudnoće a on ne može da bude pored nje, kaže Vaco.

Za više detalja o ovom slučaju u Biou za informisanje MUP, uputili su nas na Upravu za izvršenje krivičnih sankcija, gde su nas uputili na policiju koja vrši istragu.

Ne pomera levu polovinu tela i ne govori


Na Klinici za neurohirurgiju kažu da Nikola više nije životno ugrožen, ali da desnu stranu tela i dalje ne pokreće i ne govori.
- On je operisan zbog povrede mozga. Sada je stabilan, svestan, očekuje se upućivanje na rehabilitaciju - kaže dežurni lekar Luka Berilažić.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP