Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

RASVETALJENO UBISTVO U PADINSKOJ SKELI

Učenik diler ubio nastavnika dilera!

Autor: B. Jelovac | 20.06.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Beogradska policija uhapsila je maloletnog R. Đ. (17), osumnjičenog da je u aprilu ove godine sa četiri hica iz pištolja ubio Srećka Ćirića (49) zvanog Srele u naselju Padinska Skela.

Srećko Ćirić

Srećko Ćirić

Kako „Alo!“ saznaje, dosadašnja istraga pokazuje da je maloletnik navodno ostao dužan novac za narkotike koje je nabavio kod Ćirića, inače nastavnika fizičkog vaspitanja u osnovnoj školi, te da je zbog toga morao da diluje za njega i da su se često svađali oko zarade od droge, zbog čega se odlučio da ga ubije.


„Borac“ protiv nasilja i droge


Ubistvom Ćirića bili su šokirani gotovo svi meštani Padinske Skele, gde je živeo i prethodnih 20 godina radio u u O. Š. „Olga Petrov“. Ćirić je važio za omiljenog nastavnika među decom, a u školi su objasnili da nikada nije bilo pritužbi na njegov rad. On je bio i trener karate kluba PKB, ali i poznat kao aktivista brojnih školskih projekata, među kojima su i „Škola bez nasilja i droge“.

- Uhapšeni je ispričao da je trenirao karate u klubu PKB, gde mu je trener bio Ćirić. Kada je pre dve godine saznao da Ćirić diluje drogu, uzeo je od njega robu u vrednosti od 500 evra. Iako je R. Đ. uspeo da je proda na uličnom tržištu, novac koji je dugovao Ćiriću nije isplatio. Nastavnik mu je tada rekao da će onda početi da diluje za njega, na šta je ovaj pristao, ali su i kasnije imali sukoba oko zarade u poslu - kaže naš izvor blizak istrazi.

Po mladićevoj priči, 22. aprila uveče profesor ga je pozvao da se nađu u šumarku na kraju ulice Rahele Ferari u Padinskoj Skeli, gde su inači skrivali narkotike. Navodno je trebalo da se susretnu sa izvesnim trećim licem iz suparničkog tabora i da ga zaplaše.

Nađen sa rupom od  metka na potiljku i  počupanim noktima na ruci

Nađen sa rupom od metka na potiljku i počupanim noktima na ruci | Foto: Dušan Milenković


- Ćirić mu je dao svoj pištolj, koji je registrovan na njegovo ime, a on je poneo bejzbol palicu. Maloletnik je ispričao da su se u jednom trenutku ponovo posvađali i da se navodno uplašio jer je Ćirić jači od njega, zbog čega je pucao - kaže naš izvor, koji napominje da je mladiću nakon saslušanja kod sudije za maloletnike određen pritvor zbog ubistva.

Istraga sa druge strane pokazuje da je Ćirić ubijen s leđa sa četiri hica, od kojih mu je jedan ispaljen u potiljak, a tri potom u telo, i to iz pištolja koji je bio registrovan na njegovo ime. Ćirićevo beživotno telo pronašao je slučajni prolaznik 23. aprila u šumarku, okrenuto na desni bok, sa rupom od metka na potiljku, u jednoj ruci držao je bejzbol palicu, dok mu je druga bila okrvavljena jer su mu počupani svi nokti.

Šumarak u kojem  je otkriven leš

Šumarak u kojem je otkriven leš | Foto: Dušan Milenković

U džepovima su otkrivene ženske najlon čarape i dve kesice marihuane. Kako se pretpostavljalo, ubistvo se dogodilo 22. aprila uveče, a Ćirićeva porodica tog dana prijavila je nestanak policiji.

Hapšen sa „borčanskim klanom“


Ubijeni Ćirić hapšen je u novembru 2011. godine kao pripadnik borčanskog klana Dalibora Ristića Dače (29). Međutim, od 20 uhapšenih pripadnika on je jedini protiv kojeg nije podignuta nikakva optužnica. Ostali su osuđeni i, nakon što su odslužili kazne, početkom ove godine su izašli iz zatvora. Otuda se i isprva spekulisalo da je reč o odmazdi klana jer je svedočio protiv ostalih. Informacije da je Ćirić svedočio, međutim, nikada nisu zvanično potvrđene.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP