Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

LISICE

Uhapšen bivši direktor rudnika u Boru!

Autor: Blic | 23.09.2013 - 13:58:00h | Komentara: 0

Nebojša Radošević, bivši generalni direktor PD Rudnici bakra Bor uhapšen je jutros zbog zloupotreba tokom eksproprijacije zemljišta kojom je ovo preduzeće oštećeno za više od 14 miliona dinara, saznaje "Blic".

U akciji Uprave kriminalističke policije i Višeg suda u Zaječaru, sa Radoševićem su uhapšeni i Milomir Veljković, sudski veštak građevinske struke i Nebojša Bućan, zamenik direktora za razvoj i investicije PD Rudnici bakra Bor.
Krivičnom prijavom biće obuhvaćeni i Dragoslava Ratarević, rukovodilac Službe ua otkup i štete u RTB Bor i Vesna Dragašinović Kočovski, stručni saradnik Odeljenja za imovinsko pravne poslove Opštinske uprave Bor.
Osumnjičeni Veljković je kao sudski veštak tokom 2010 i 2011. godine, vršeći procene nepokretnosti za potrebe ekspropijacije u zoni RTB Bor, podstrekavan od Nebojše Bućana, uvećevao tržišne vrednosti nepokretnosti.
Na osnovu uvećanih cena, Dragoslava Ratarević je sačinjavala ponude naknade za eksporpisanu nepokretnost, iako je znala da su cene nekoliko puta veće od tržišnih.
Nebojša Rdaošević je kao generalni direktor potpisivao, a zatim uvećavao ponude Opštinskoj upravi.
Vesna Dragašinović Kočovski je zatim, kao službenik Opštinske uprave vodila usmene razgovore i zaključivala sporazume o naknadi za ekspropisane nepokretnosti, kojima je prihvatala da RBB isplete neknade po višestrukim cenama.
Na ovaj način, u do sada pet proverenih postupaka, utvrđeno je da su RB Bor oštećeni za 14.163.621 dinara, a rad policije na slučaju se nastavlja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP