Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POTVRĐENO PISANJE ALO!

Uhapšen bivši gradonačelnik
Kraljeva zbog krađe od žrtava zemljotresa!

Autor: Tanjug, S. V. | 11.05.2013 - 09:07:00h | Komentara: 9

Više lica osumnjičenih za zloupotrebe i malverzacije tokom sanacije zemljotresa u Kraljevu uhapšeno je rano jutros u Kraljevu.

Ljubiša Simović

Ljubiša Simović | Foto: S.Trifunović

Među uhapšenima je i bivši gradonačelnik Kraljeva (DS) Ljubiša Simović koji je posle zemljotresa bio komandant štaba za vanredne situacije.

Kako saznaje lokalna Internet novina KV Online, akciju koja je još u toku sprovodi Radna grupa iz Beograda Ministarstva unutrašnjih poslova.

U akciji učestvuju i pripadnici Policijske uprave Kraljevo.

Za sada je privedeno 15 osoba zbog sumnje da su oštetili budžet grada Kraljeva za više od 100 miliona dinara.

Oni se sumnjiče za zloupotrebe prilikom izgradnje montažnih stambenih objekata u tom gradu nakon zemljotresa 2010. godine.

Tadašnji gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović u to vreme je postao komandant štaba za vanredne situacije a bivši ministar Milan Marković je u ime vlade Srbije bio koordinator za sanaciju zemljotresa u Kraljevu.

Predsednik konzorcijuma za izgradnju montažnih kuća u Kraljevu bio je Milić Spasojević, predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke iz Ivanjice i vlasnik preduzeća "Špik iverica", dok je za građevinske radove, za postavljanje temelja bio zadužen Milan Mirković vlasnik privatnog preduzeća iz Kraljeva "Yu Keops" kao predvodnik konzorcijuma kraljevačkih građevinara.

Naime, "Alo!" je juče preneo informaciju da je pitanje dana, ako ne i sata, kada će Simović bizi uhapšen.


Kako saznajemo, policija je pre nekoliko meseci pokrenula istragu o trošenju 2,7 milijardi dinara izdvojenih iz republičkog budžeta za obnovu Kraljeva posle razornog zemljotresa 2010. godine, a koje su date bez pokrića, pa se pretpostavlja da je ovo povod za Simovićevo hapšenje. Akciju njegovog privođenja, kako saznajemo, sprovešće pripadnici specijalne Radne grupe MUP Srbije.


Simović je na mesto gradonačelnika Kraljeva izabran 2009. godine kao kadar DS-a i na tom mestu je bio do prošlih izbora. U martu ove godine napustio je demokrate i prešao u LDP.

Jovanović: Najbitnije utvrditi činjenice
Gradonačelnik Kraljeva Dragan Jovanović izjavio je danas, povodom nastavka akcije na suzbijanju korupcije u kojoj je slobode lišen bivši gradonačelnik Kraljeva i još 15 osoba, da je najbitnije da se utvrde činjenice.

"Političku pozadinu svega toga ne želim da komentarišem i siguran sam da je nema", rekao je Jovanović novinarima.

On je ukazao da je bilo "prozivki zašto nije održana skupština u vezi svega toga", ali da je vreme pokazalo da je ovako bolje.

"Kada budemo imali konkretne rezultate čitave ove istrage onda ćemo se pojaviti u javnosti", dodao je Jovanović.

Na području Kraljeva rano jutros policija je lišila slobode 16 osoba, medju kojima je i bivši gradonačelnik Kraljeva zbog zloupotrebe sredstava za sanaciju zemljotresa koji se u Kraljevu dogodio novembra 2010. godine, izjavio je direktor policije Milorad Veljović.


Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, osumnjičeni se terete da su pribavili korist u iznosu od oko 102 miliona dinara, a na štetu budžeta grada Kraljeva u istom iznosu.

Poslednji komentari
  • aca Vreme: 11.05.2013 09:43h

    Opet ljudi iz DS ..pa narode ,dosta je bilo od njih.

  • ComelVidra Vreme: 11.05.2013 10:14h

    Graditi bogatstvo na tuđoj nesreći je dno ljudskog bića. Ako se dokaže treba ih zatvoriti do kraja života kako bi imali vremena da razmisle o svemu što su uradili pa kada dobro doživotno razmisle da krenu Bogu na istinu.

  • gradjanin Vreme: 11.05.2013 14:00h

    OVOG LOPOVA SU BAR UHAPSILI A STA JE SA MIONICKIM LOPOVOM KOJI JE POKRAO BUKVALNO SVE PARE ZA SANACIJU OD ZEMLJOTRESA.KRALJEVO JE BAR SANIRANO A MIONICA OSTALA RAZORENA POSLE TOLIKO GODINA NIJE SE MAKLO OD POCETKA BRUKA .P.S ONAJ STO JE SVE POKRAO UMRO JE ,KOLIKO GA NAROD KLEO NIJE NI CUDO.

  • TOLE Vreme: 11.05.2013 14:04h

    OVAJ ISTI SLJAPA STO JE ISTO POKRAO PARE OD ZEMLJOTRESA AL SAMO STO JE SLJAPA IZ MIONICE UMRO SAD SKORO .

  • nada Vreme: 11.05.2013 15:25h

    u pravnoj drzavi bi ga obesili,medjutim u drzavi gde je vucic borac protiv kriminala,zakon mora da se prilagodi njemu da bi bio miran kad sjase sa svlasti(sa grbace ovog naroda)bar do izmene zakona,a dotle ce on vec da zavrsi u rusiji gde je kojonija srpskih prevaranata i olosa!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP