Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SA JOŠ TRI OSOBE

Uhapšen bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković

Autor: N.N.Travica | 28.11.2014 - 07:50:00h | Komentara: 2

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, uhapsili su Borislava Novakovića, šefa poslaničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Vojvodine. Novaković koji je bio odgovorno lice JP Zavoda za izgradnju grada u Novom Sadu, kao i Mirjana D. bivše v.d. odgovorno lice JP Zavoda za izgradnju grada , lišeni su slobode zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Borislav Novaković

Borislav Novaković

 
Osumnjičeni Novaković je suprotno izveštaju komisije, doneo Odluku kojom je priznao kvalifikaciju Borovica transport DOO u prvoj fazi restriktivnog postupka 2009. godine.

Mirjana D. je osumnjičena da je izdavala naloge službama Zavoda da pripreme dokumentaciju, znajući da nije u skladu sa zakonom. Na taj način su osumnjičeni nezakonito omogućili sticanje kvalifikacije Borovica transport DOO za učestvovanje u drugoj fazi restriktivnog postupka.
-Na osnovu toga, osumnjičeni je u toku 2011. godine, zaključio dva ugovora sa navedenim pravnim licem, iako je znao da ne ispunjava uslove za izvođenje radova na poslednjoj deonici izgradnje Bulevara Evrope u Novom Sadu. Osumnjičena je izvršila radnje pripreme trebovanja sredstava za avansno plaćanje, znajući da za takvo trebovanje nije postojao pravni osnov – nije dostavljena druga potrebna bankarska garancija za dobro izvršenje posla. Tako su Borovica transport DOO omogućili korist u smislu nezakonitog uvođenja u posao. – navode u MUP-u.


Pored njih dvoje uhapšeni su i: Dragan Ž. odgovorno lice JP Zavoda za izgradnju grada i Zoran B. bivše odgovorno lice Zavoda, zbog postojanja osnovane sumnje da su, u toku 2012. godine, izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju.
-Osumnjičeni Z.B. je podstrekao D.Ž. da ne izvrši aktiviranje bankarskih garancija za obezbeđenje avansa pre isteka roka važnosti, s obzirom da Borovica transport DOO nije ispunio ugovorne obaveze i prestao je da izvodi radove. Na ovaj način su osumnjičeni pribavili imovinsku korist Borovica transport DOO, na štetu budžeta grada Novog Sada u ukupnom iznosu od 4.000.000 evra. – dodaju u policiji.


Inače u septembru prošle godine Novaković je, zajedno sa vlasnikom Industrije mesa "Matijević" Petrom Matijevićem, vlasnikom "Aleksandar gradnja" Vojislavom Gajićem, generalnim direktorom Industrije mesa "Matijević" Milanom Jozanovom i bivšem direktorom "Aleksandar gradnje" Zoranom Ćulumom, uhapšen. Oni su tada slobode lišeni zbog sumnje da su vršili mahinacije sa građevinskim zemljištem.

Nakon hapšenja i medijskih natpisa, oni su pušteni iz pritvora, a do danas nije poznato da li je protiv istih podignuta bilo kakva optužnica.


Pripadnici MUP-a u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, nastavljaju provere vezane za sprovođenje javnih nabavki Zavoda za izgradnju grada u Novom Sadu i ostalih javnih preduzeća.
 

Poslednji komentari
  • Deda Vreme: 28.11.2014 08:24h

    Ma nije moguće ? radili su za sebe.

  • zalost Vreme: 29.11.2014 09:23h

    Dragomire,nigdje ti ne pise u tekstu da je ziv.ja sam mu jedan veoma dobaar drug,i za njega se jos ne zna :'( moze i da prezivi ili da umre zbog ogromnih opekotina i sprzenosti tijela ne od 25% , nego vise od 50%,a ako i nekako prezivi ostace invalid :'(

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP