Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

JOŠ JEDAN TAJKUN IZA REŠETAKA

Uhapšen Bogićević!

Autor: Ekipa Alo! | 24.11.2014 - 15:58:00h | Komentara: 2

Policija uhapsila Miroslava Bogićevića na aerodromu "Nikola Tesla " kada je pokušao da napusti zemlju. Vlasnik koncerna „Farmakom MB“, koji bankama duguje više od 450 miliona evra, dobavljačima blizu pet milijadi dinara, a Poreskoj upravi još 1,6 milijardi dinara.

Miroslav  Bogićević

Miroslav Bogićević | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je večeras da je, pored vlasnika Koncerna Farmakom MB i predsednika kreditnog odbora Privredne banke Beograd, večeras uhapšeno još pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Uhapšeni su finansijski direktor Koncerna Farmakom MB O.Đ, članovi kreditnog odbora Privredne banke Beograd A.J, V. M. i P. T, kao i zamenik člana kreditnog odbora Privredne banke Beograd D.V.

Protiv vlasnik koncerna "Farmakom MB“ policija je nedavno završila istragu zbog sumnje da je uzimanjem kredita oštetio "Privrednu banku" i državu za više od 20 miliona evra, a prethodnih dana se spekulisalo da je njegovo hapšenje.

Na pitanje da li je Miroslav Bogićević uzeo milione evra, a kao zalog dao otpad, premijer je na konferenciji za novinare rekao: "Da, zajedno sa Goranom Perčevićem! I to su sve radili političari sa tim biznismenima."

Kako se sumnja Bogićević bankama duguje više od 450 miliona evra, dobavljačima blizu pet milijardi dinara, a Poreskoj upravi još 1,6 milijardi dinara.

Miroslav Bogićević je i untervjuu u januaru 2014. godine tvrdio da je za probleme u koje je upao od 2012. godine, kada su pojedine banke blokirale rad njegove firme, direktno kriv vlasnik Delte Miroslav Mišković.

Bogićević se bavio sportom od ranog detinjstva. Igrao je fudbal u svim selekcijama FK Mačva Šabac, a od od 1969. do 1971. godine u FK Partizan gde zbog povrede prekida dalju fudbalsku karijeru.

On je ove godine figurirao i kao kandidat za predsednika FK Partizan.

Kako još saznajemo, Bogićeviću je „savetovano“ da ovih dana ne napušta Šabac. Ovu informaciju je Alo! prvi preneo pre četiri dana.

- Protiv Bogićevića se vodilo nekoliko istraga, neke od njih su završene i predmeti su predati tužilaštvu. Njemu je indirektno sa viših adresa savetovano da ne pokušava da se krije ili beži. Dobronamerno mu je savetovano da ne napušta kuću u Šapcu u ulici Kralja Aleksandra, tako da je on zapravo već nekoliko dana u „kućnom pritvoru“. Uglavnom je kod kuće i odatle i radi, retko izlazi - objašnjava sagovornik „Alo!“.

Bogićević juče nije odgovarao na naše pozive, a izvor blizak ovom tajkunu kaže da je on ovih dana u neviđenom strahu.

- Nigde ga nema, i kad prođe, pogne glavu, ne javlja se čak ni najbližim prijateljima - otkriva ovaj Šapčanin.

Najveći dužnici Univerzal banke su „Beohemija“ Željka Žunića - 1,559 milijardi dinara, „Interkomerc“ Gorana Perčevića- 1,276 milijardi dinara i „Farmakom“ Miroslava Bogićevića - 1,013 milijardi dinara. Vlasnici ove tri kompanije su ujedno i akcionari ove domaće privatne banke.

- Sa trojica su odavno spakovana i trebalo je iza rešetaka već da se nađu, ali je štrajk advokata donekle sve to usporio. Međutim, posle hapšenja Gorana Perčevića, odnosno otvaranja slučaja sa uzimanjem kredita bez pokrića od Univerzal banke, Bogićević je sledeći na redu, a i oko Žunića se steže obruč - dodaje izvor iz istrage.

„Interkomerc“, „Faramakom“, i „Beohemija“ Željka Žunića, ojadili su čak sedam banaka, a četiri banke su bankrotirale sa gubitkom od 800 miliona evra. Srpsku banku, iz koje su uzeli više milijardi dinara kredita, pokušava da spase država. Neizvesno je šta će biti sa Dunav bankom i Jubmes bankom, u kojima se ovaj trojac pominje i kao akcionar i kao klijent.

Poslednji komentari
  • Milos Kalac Vreme: 24.11.2014 17:32h

    I jos jedan u nizu produkt demokrata koji se bogatio na racun jadnog naroda, neka sad malo oseti i na svojoj kozi i neka odgovara za kriminalne radnje kojim je uvecavao svoje bogatstvo.

  • milos Vreme: 25.11.2014 06:45h

    za tri dana ce biti lecen na vma / hitno se razboleo / ili ce biti kao u pritvoru/zatvoru,a u stvari poslat u svajcarsku na prinudan odmor,dok se ne zaboravi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP