Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SAJBERNAPADAČ

Uhapšen čovek koji je
usporio internet! (VIDEO)

Autor: Blic | 28.04.2013 - 16:31:00h | Komentara: 0

Španska policija uhapsila je osumnjičenog za sajbernapad koji se smatra najvećim u istoriji. Vlasti u Barseloni uhapsile su Holanđanina poznatog kao “SK”. Reč je o Svenu Olafu Kamfijusu, vođi "Sajberbunkera" (Cyberbunker), organizacije koja ometa rad grupe za borbu protiv spama "Spamhaus".

Sajbernapadač

Sajbernapadač

Kamfijus je “osumnjičen za neviđeno teške napade” na “Spamhaus”, koji je optužio “Sajberbunker” da širi opasnost od neželjene elektronske pošte.
Tridesetpetogodišnji Kamfijus tvrdi da nije bio umešan u napad, iako je na Fejsbuku apelovao da se stane na put “Spamhausu”, koje je nazvao “nezakonitim projektom za klevete i ucenjivanje”, prenosi “Njujork tajms”.
Policija je zaplenila računare, hard diskove i telefone iz njegove kuće u Barseloni, a kako prenosi BBC, holandsko tužilaštvo kaže da će biti izručen Holandiji.
Na internetu se pojavio snimak od devedeset sekundi naslovljen "Ekskluzivni intervju sa Kamfijusom pre hapšenja". Na njemu Holanđanin govori o načinu poslovanja "Spamhausa" i optužuje ih da određene korisnike u Rusiji i Kini nazivaju kriminalcima bez dokaza, te da "Spamhausa" ne želi da ti ljudi imaju pristup internetu.
"Ukoliko krenu da me hapse ima puno ambasada u koje mogu da pobegnem da se sakrijem, ali verujem da neće, jer ja ne stojim iza napada", je poslednja rečenica Kamfijusa na ovom snimku.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP