Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUZBIJANJE FINANSIJSKOG KRIMINALA

Uhapšen direktor
preduzeća "Toplica trejd"!

Autor: Tanjug | 30.03.2013 - 11:55:00h | Komentara: 3

U nastavku akcije na suzbijanju finansijskog kriminala, pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, u saradnji sa Poljoprivrednom inspekcijom i Prvim osnovnim javnim tužilaštvom, lišili su slobode M. M. (1958) iz Beograda, vlasnika i direktora preduzeća Toplica trejd (Toplica trade) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo obmanjivanje kupaca i krivično delo stavljanje u promet škodljivih proizvoda.

pokrivalice

Ilustracija | Foto: Shutterstock

Osumnjičeni M. M., u vremenskom periodu od 2009. godine do danas, u dva maloprodajna objekta "Toplica trade“ u Beogradu u Ulici braće Krsmanović 23 i Ulici Stevana Dukića 14, permanentno je stavljao u promet prehrambene proizvode sa isteklim rokom trajanja, na kojima je utvrđeno da je fabrički utisnut rok obrisan, a utisnut falsifikovani rok trajanja koji je na neuobičajenom mestu i loše vidljiv.

Proverom kod uvoznika utvrđeno je da pojedine serije proizvoda nisu nikad uvezene na tržište Srbije.

Takođe, utvrđeno je da je osumnjičeni od dobavljača nabavljao prehrambenu robu sa datumom upotrebe pred sam istek roka trajanja, uz rabat i do 70 posto od tržišne vrednosti, a zatim je istu robu prodavao po cenama nižim od cena u konkurentskim maloprodajnim objektima.

Poljoprivredna inspekcija zabranila je promet svih količina robe pronađenih sa sumnjivim datumom upotrebe, a izvršenim proverama kod uvoznika i proizvođača potvrđene su navedene sumnje.

Protiv osumnjičenog M. M., vlasnika i direktora preduzeća "Toplica trade" iz Beograda, u navedenom periodu inspektori Poljoprivredne inspekcije podnosili su više prekršajnih prijava.
Poslednji komentari
  • Werat Vreme: 30.03.2013 13:20h

    10 godina robije i niko nikad vise,a za eventualno sledeceg 20 god i tu je tacka>pa sto Ameri demokrate ne ukidaju smrtnu i dozivotnu ako kazna nema efekta.

  • amer Vreme: 30.03.2013 14:00h

    ako su podnosili vise krivicnih prijava,zasto ga nisu krivicno kaznili? bahatost inspekcija nikad kraja, a navedenog bi trebalo u zatvor godinu dana I da svo vreme jede samo hranu ciji je rok istekao za kaznu

  • Policajac Vreme: 31.03.2013 03:12h

    Vučić ima pune ruke posla i samo neka nastavi kako je krenuo. Onda će mu biti svejedno kada će se održati izbori. Narod prepoznaje uloženi trud da se građanima obezbedi bolja budućnost!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP