Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

EKSKLUZIVNO

Uhapšen Dragan Đurić

Autor: D. V. / Agencije | 11.07.2014 - 09:21:00h | Komentara: 8

MUP Srbije uhapsio je jutros Dragana Đurića, Tihomira Trišića i Milana Divljaka zbog sumnje da su oštetili pančevačku azotaru za sedam i po miliona evra.

Spreman  za elitu:  Dragan  Đurić

Spreman za elitu: Dragan Đurić | Foto: Marko Metlaš

U Tužilaštvu za organizovani kriminal u toku je saslušanje Đurića i drugih osumnjičenih da su oštetili Azotaru, saopštio je danas tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Radisavljević je dodao da je Uprava kriminalističke policije podnela Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv sedam osumnjičenih da su prilikom ugovaranja i prodaje mineralnih đubriva u Azotara Pančevo u od 2009. godine do 2012. godine privrednim društvima iz Novog Sada, Beograda, Zemuna, Sombora i Pančeva Staša, Akter, 1.oktobar, Gradska pekara i Vetarinarski zavod Zemun pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 750 miliona dinara odnosno 7,5 miliona evra.

"Dvoje osumnjičenih nisu pronađeni na poznatim adresama, dok su prema osumnjičenima Radosavu Vujačiću, bivšem predsedniku Upravnog odbora Azotare Radosavu Vujačiću, zameniku generalnog direktora Azotare Mihajlu Grujiću već primenjene mere za obezbeđenje njihovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njih vodi, takođe zbog prodaje mineralnih đubriva u Azotari", naveo je Radisavljević.

- U nastavku akcije na rasvetljavanju zloupotreba u postupku 24 sporne privatizacije pripadnici MUP Srbije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsili su Tihomira Trišića iz Novog Sada, vlasnika "Akter media grupe", Dragana Đurića, predsednika UO Veterinarskog zavoda Zemun i Milana Divljaka iz Beograda, vlasnika DOO "Staša". Sumnja se da su malverzacijama prilikom otkupa đubriva oštetili HIP Azotaru Pančevo za 7,5 miliona evra - otkriva izvor alo.rs.

Tihomir Trišić

Tihomir Trišić | Foto: facebook / Tihomir Trisic

Poslednji komentari
  • veljko Vreme: 11.07.2014 09:35h

    toooooooooooooooooooooooooooooo

  • dragan Vreme: 11.07.2014 10:44h

    Jos jedna predstava za narod,i ovi lopovi branice se sa slobode,za par dana,a narod aplaudira!Jos nikome nije vlast oduzela imovinu stecenu ne zakonito,zato je ovo samo pozoriste u srbiji,na zalost!

  • mico Vreme: 11.07.2014 14:57h

    Treba uhapsiti i ostale,ako je borba protiv kriminala gde su Terzic Ruzic Covic Bodiroga koji je opustosio par firmi po vojvodini Dacic koji je to sve omogucio , Milija Babovic ma ima ih masa al sve je to uzalud zaboravio sam Koleta koji se usalto sa predsednikovom zenom i odma je zasticen

  • zeljko Vreme: 11.07.2014 15:15h

    sve lopove treba iza brave.

  • asid Vreme: 11.07.2014 16:56h

    Siguran sam da će vodja opozicije u vladajućoj koaliciji pokrenuti svoje veze u pravnim institucijama da oslobodi svog nevinog prijatelja!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP