Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DOLIJALI

Uhapšen Janjušević
zbog 800.000 evra!

Autor: Tanjug | 01.11.2012 - 08:52:00h | Komentara: 12

Pripadnici policije uhapsili su jutros Pavla Miljkovića (50), direktora preduzeća "Kargo logistički centar brodogradilišta Beograd" i Zorana Janjuševića (49), specijalnog savetnika u tom preduzeću, zbog sumnje da su počilini krivično delo zloupotrebe službenog položaja, izjavio je premijer Ivica Dačić.

Premijer Dačić je rekao Tanjugu da su akciju hapšenja izveli pripadnici MUP-a Srbije i Policijske uprave Beograda, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Miljković se sumnjiči da je od 1.januara 2006. do 1.januara 2010. godine, uz podstrekivanje Janjuševića, davao naloge finansijskoj službi da odobrava plaćanja na teret ovog preduzeća za radove koji su izvršeni na kući u Tolstojevoj ulici broj 7, čiji je vlasnik Janjušević. Time je pomentom preduzeću napravljena šteta od 800.000 evra.

Zoran Janjusević

Zoran Janjusević | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Viši sud u Beogradu obustavio je u decembru 2010. godine istragu protiv Zorana Janjuševića, Nemanje Kolesara i još dvojice osumnjičenih da su zloupotrebili službeni položaj u vezi s privatizacijom fabrike cementa "Novi Popovac" kod Paraćina. Istraga protiv Kolesara, Janjuševića, Darka Križana i Miroljuba Jakovljevića vođena je pet i po godina i okončana krajem prošle godine, kada je predmet prosleđen tužilaštvu na odluku.

Istraga protiv nekadašnjeg šefa kabineta premijera Srbije Zorana Đinđića (Kolesara), kao i protiv Križana, Jakovljevića i Januševića pokrenuta je u aprilu 2004. godine. U vreme raspisivanja tendera za prodaju Cementare, predsednik Upravnog odbora bio je Kolesar, a direktor Križan. Jakovljević je bio direktor firme MCS grup, a Janjušević visoki funkcioner Vlade Srbije.

U zvaničnim dokumentima je navedeno da je istraga bila pokrenuta zbog sumnje za zloupotrebu službenog položaja.

Švajcarska kompanija je, kako se ističe, "u nekoliko navrata" uplatila oko 2.000.000 dolara na račun firme "Majron Sejls limited" sa Sejšelskih ostrva, čiji je vlasnik Janjušević.

Sa tog računa 355.000 dolara prebačeno je, kako se tvrdi, na privatni račun Kolesara, zatim 250.000 na Križanov i 860.000 na račun Jakovljevića.
Preostali iznos je završio na "nerizidentijalnom" računu firme "Majron Sejls limited".

Poslednji komentari
  • Bole Vreme: 01.11.2012 09:27h

    .. eh.. svemu dođe kraj,ali po svemu sudeći ova dvojica su mislili da su nedodirljivi...

  • Kvazimoodo Vreme: 01.11.2012 09:27h

    Nisam znao da je Janjusevic blizak Vucicu.

  • Бобан Милетић Бапси Vreme: 01.11.2012 09:30h

    Јањушевић је апсолутно невин ?! Исто као и све остале досманлије које су нас "усрећивале" последњих 12 година - али баш !!! Баш , баш , баш !!!

  • slavica Vreme: 01.11.2012 11:29h

    Za sve koji su prekoračili svoja ovlašćenja i oštetili građane ove zemlje suđenje i hapšenje. Ali meni nije jasno zašto niko nesme da postavi pitanje gospodinu Ivici Dačić zašto školuje sina kod Karića u OŠ to su dve destinacije jako blizu sve je Tolstojeva. Postavila sam pitanje da li Dačić plaća školovanje svoje dece lično ili neko drugi. Da li je ta škola opremljena sa sličnim sredstvima kao i kuća Janjuševića. Postavite pitanje sloboda medija mora da postoji. Dokaze dobijate.

  • golub Vreme: 01.11.2012 11:47h

    Gde cu ovoliki politicari u zatvor,pa oni ce istisnuti ubice napolje

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP