Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DOLIJAO

Uhapšen kradljivac "škorpiona" sa aerodroma!

Autor: Ekipa Alo! | 09.10.2014 - 22:25:00h | Komentara: 0

Policija je večeras uhapsila kradljivca 20 pištolja "škorpiona", koji su nestali iz magacina na beogradskom aerodromu. Iz istraga saznajemo da je oružje pronađeno ali i da je bilo zakopano još u julu ove godine u naselju Crvenka kod Krnjače, ekskluzivno saznaje "alo.rs". Interesantno je pak da je Beogradska policija za manje od 24 sata rešila ovaj slučaj.

Kargo centar na aerodromu

Po nalogu tužilaštva policija je  pregledala snimke sigurnosnih kamera sa aerodroma. Saslušane su i osobe koje su bile zadužene za kontrolu magacina.
U Aerodromu nisu želeli da komentarišu taj slučaj, a direktor Policije Milorad Veljović kaže da će dalja istraga utvrditi šta se dogodilo.
"Policija nije bila zadužena da čuva čuva to oružyje, ali mi radimo na utrđivanju da li je stvarno nestalo tih 20 komada, da li su oni isporučeni pa je došlo do greške prilikom evidentiranja. Jednostavno, ovih dana ćemo utvrditi da li je stvarno to oružje nestalo. Ako je nestalo mi ćemo raditi na tome da rasvetlimo kako je nestalo", kaže Veljović.
U SDPR-u kažu da su u celom poslu bili posrednici. Tri hiljade pištolja "CZ-999" 24. marta ove godine prevezeno je na aerodrom i predato kupcu. Međutim, kupac je prilikom utovara oružja naredio da se roba ne otpremi, odnosno da se smesti u Robno-carinski magacin. SDPR je posle toga počeo proceduru vraćanja oružja vlasniku tj. kragujevačkoj "Zastavi oružje".
"Dana 8. 10. 2014. godine prilikom preuzimanja robe iz Robno-carinskog magacina i njenog utovara u kamion konstatovano je da nedostaju dve kartonske kutije od ukupno 300 koliko je uskladišteno u Robno-carinski magacin i koja je sve vreme bila pod carinskim nadzorom. Nakon završenog uviđaja, 2.980 pištolja je prevezeno u fabriku 'Zastava oružje' - Kragujevac", saopštio je SDPR.
Stručnjaci beogradskog centra za bezbednosnu politiku smatraju da je reč o magacinu koji nije predviđen za duže skladištenje oružja. Kažu da čuvanje streljačkog oružja i municije podrazumeva kombinaciju tehničkih faktora i fizičkih prepreka i da je to regulisano zakonom o oružju i municiji.
Marko Milošević iz tog Centra smatra da je najvažnije pitanje "šta će ta roba toliko dugo tu".
"U redu propao je posao. Zar nije logično da se vrti tamo gde infrastruktura to podžava. Da li je to vojni ili policijski magacin umesto običnog kargo magacina na aerodromu", kaže Milošević.
Stručnjaci još kažu da postoje različite mere nadzora, ali je ljudski faktor taj koji na kraju te mere primenjuje i kontroliše.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP