Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZLOUPOTREBE TEŠKE 45 MILIONA DINARA

Uhapšen lider niških socijalista

Autor: B. Janaćković | 27.01.2015 - 13:06:00h | Komentara: 1

Zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj policija je uhapsila bivšeg direktora PD „Jugoistok“ i predsednika Okružnog odbora SPS u Nišu Igora Novakovića kao i još pet osoba.

Hapšenje

Hapšenje | Foto: Profimedia

Sumnja se da su zloupotrebe "teške" ukupno oko 45 miliona dinara.
Privedeni su Predrag Vlajković, šef kabineta u vreme kada je Novaković bio na čelu "Jugoistoka" i sin predsednika Gradskog odbora SPS u Nišu Slavoljuba Vlajkovića, P. S. (42) i B. S. (33) iz Niša, odgovorna lica PD "CIM grupa" D.o.o Niš, M. S. (37) iz Niša, odgovorno lice agencije "Account" d.o.o Niš i N.J. (38) iz Niša, zaposlen u niškoj regiji "Telekom Srbija“.
- Sumnja se da je Novaković u avgustu 2013. godine, obustavio postupak javne nabavke sa Institutom za istraživanja i projektovanja u privredi iz Beograda i bez raspisivanja novog tendera i potpisivanja ugovora angažovao PD "CIM grupa", za vršenje menadžerskih usluga u preduzeću. Sumnja da je P. S., u svojstvu odgovornog lica dostavio "Jugoistoku" veći broj faktura u iznosu od oko 30 miliona dinara koje su predate finansijskoj službi tog preduzeća, saopštila je policija.

Novaković i P.S. se sumnjiče da su od kraja 2013. i u toku 2014. godine, izvlačili novac iz PD „CIM grupa“ preko dve „fantom“ firme iz Niša, koje je registrovala knjigovodstvena agencija „Account“.

Prepodavali telefone "Jugoistoka"

U redovnom postupku biće podnete dve krivične prijave protiv osoba koje su telefone namanjene "Jugoistoku" prodavali u radnjama u Nišu ali i u drugim gradovima Srbije. Jedan od njih se sumnjiči za zloupotrebu položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave, dok će protiv drugog biti podneta prijava pod sumnjom da mu je pomogao u zloupotrebi.
 

Takođe, sumnja se da su Novaković i Vlajković potpisali ugovor sa N.J. koji obuhvata aktivaciju usluge „biznet tarifne opcije“ na određenim službenim brojevima i određen broj mobilnih aparata za jedan dinar, namenjenim ''Jugoistoku''.
- Sumnja se da se od ukupno 769 dobijenih telefona aparata 281 aparat ne nalazi u PD „Jugoistok“. Operativnim radom policije ustanovljeno je da su se aparati, koji se nisu nalazili u pomenutom preduzeću, a za koje je potpisana otpremnica, našli na domaćem tržištu i da su se mogli kupiti u radnjama u Nišu, kao i u drugim gradovima Srbije, navode u policiji. Osumnjičeni se terete da su na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 6,3 miliona dinara, saopštila je policija.
Novaković se sumnjiči da je u avgustu 2013. godine, pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 944.000 dinara na prilikom popravke službenog automobila u privatnom auto servisu u Svrljigu, iako je postojao ugovor sa ovlašćenim servisom za popravku službenog vozila.
Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.
 

Kako je danas izjavio ministar policije Nebojša Stefanović zbog malverzacija ili primenja mita juče i danas uhapšeni su i funkcioneri SNS i DS.

Poslednji komentari
  • Boxi Vreme: 27.01.2015 16:01h

    Ajde bre dogovorite se,u Kuriru pise 35,a Vi kazete 45 miliona.I KO TU LAZE? Toliko plasirate nepotvrdjene informacije,da bi trebalo da Vas neko tuzi..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP