Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA

Uhapšen načelnik Uprave za urbanizam u Novom Sadu!

Autor: Tanjug / Blic | 05.07.2013 - 14:33:00h | Komentara: 0

Policija je nešto pre jedan sat uhapsila načelnika Gradske uprave za urbanizam i stambene poslove Braneta Rakovića, na radnom mestu u Radničkoj 2, saznaje "Blic".

zgrada gradske uprave u Novom Sadu

Zgrada gradske uprave za urbanizam i stambene poslove u Novom Sadu | Foto: Nenad Mihajlović

Rakoviću su lisice stavljene na radnom mestu, pred zaposlenima i strankama. On je osumnjičen da je kao zaposlen na mestu v.d. načelnika Gradske uprave za ubranizam i stambene poslove grada Novog Sada 1. marta 2013. godine, nakon bezuspešno sprovedenog procesa legalizacije, naložio S.T., stručnom saradniku na poslovima izdavanja građevinskih dozvola, da pečatom uprave overi aneks glavnog aritektonsko-građevinskog projekta iz oktobra 2010. godine, radi pribavljanja građevinske dozvole u redovnom postupku za hotel "Holiday Inn" u Novom Sadu.


Osumnjičena je overom potvrdila da je predmetni projekat u skladu sa lokacijskom dozvolom iz 2010. godine i njenim izmenama, zaključno sa 2012. godinom, iako su znali da projekat nije u skladu sa navedenim dozvolama.

Na ovaj način osumnjičeni su pokušali da investitoru "AGNS management tećnology" doo pribave korist u vidu dobijanja nove gradjevinske dozvole za izgradjeni hotel, koji svojim gabaritima bitno odstupa od prethodno date dozvole, u ukupnoj površini od 1.514 m2.
Tržišna vrednost ove površine, sa oduzetim troškovima izgradnje i obračunate naknade za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta za objekat izgrađen bez gradjevinske dozvole, iznosi oko 180 miliona dinara.
Ovo je nastavak akcije „urbanizam“, u okviru koje u poslednjih mesec dana uhapšeno i saslušano desetak gradskih urbanista, osumnjičenih da su zloupotrebom svog položaja omogućili pojedinim investitorima da steknu protivpravnu imovinsku korist.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP