Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POSLE OSAM SATI DRAME U KRALJEVU

Uhapšen napadač koji je zabarikadiran u kući ranio dvoje ljudi! (VIDEO)

Autor: N.B. | 10.11.2013 - 14:37:00h | Komentara: 4

Dragomir M. iz sela Metikoš kod Kraljeva, koji je ranije danas ranio dvojicu ljudi, uhapšen je večeras oko 21. Njega su uhapsili pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srbije, koji su više sati držali njegovu kuću pod blokadom. Dragomir M. je policijskim kolima odvezen iz sela Metikoš.

Policija je uhapsila Dragomira M. nakon osmočasovne blokade

Policija je uhapsila Dragomira M. nakon osmočasovne blokade | Foto: Nenad Božović

Penzioner Dragomir M. pucao je danas oko 13 sati iz pištolja u dostavljača hrane ispred svoje kuće u selu Metikoši kod Kraljeva, a zatim se po dolasku policije naoružan zabarikadirao unutra. U selo je odmah stigao pregovarački tim kraljevačke policije, koji je pokušavao da ga ubedi da se preda, a oko 17 sati u selo su stigli i pripadnici SAJ-a. U pucnjavi su ranjene dve osobe.

Policija privodi Dragomira M. u stanicu

Policija privodi Dragomira M. u stanicu

 

Struja je dva puta ugašena na mestu dešavanja, a ponovo se posle 19 časova začula pucnjava. U toj pucnjavi niko nije ranjen.

Oko 16.10 sati, kako javlja naš reporter, iz kuće Dragomira M. začula se pucnjava, zbog koje je nastala prava pometnja.

Penzioner Dragomir M. ranio je u dostavljača hrane ispred svoje kuće u selu Metikoši

Penzioner Dragomir M. ranio je u dostavljača hrane ispred svoje kuće u selu Metikoši

- Najpre se začula rafalna paljba, a potom i pojedinačni hici. Pucnjava je trajala nekoliko minuta. Nastala je prava panika, grupa policajaca se povukla na stotinak metara dalje od kuće, a novinari i okupljeni meštani su zalegli na zemlju - javlja reporter.

On navodi da je potvrđeno da je u pucnjavi ranjen policajac D.R. koga su posle pucnjave videli da ulazi u vozilo Hitne pomoći, koje se odmah, pod rotacijom, uputilo u pravcu grada.

Meštani: Dragomir M. ima pištolj i automatsku pušku

Dragomir M. ima pištolj i automatsku pušku, rekli su meštani tog sela agenciji Beta.

Dragomir M. je, kako kažu, prvo pucao na policiju iz pištolja, pa potom iz automatske puške. Meštani takođe tvrde da nije tačno da je Dragomir M. ubio svog rođaka.

Meštani kažu da je Dragomir M, živeo sam, da mu je žena umrla pre deset godina i da nema dece. Oni kažu da su iznenađeni njegovim postupkom.

Meštani su Beti rekli i da nije tačno da je Dragomir M. ubio svog rođaka. Dragomir M. je, kako kažu, prvo pucao na policiju iz pištolja, pa potom iz automatske puške.

Vlasnik firme za video-nadzor Zoran Lišanin "Bul kompjuters", koji je postavljao kamere oko kuće Dragomira M. i umrežavao sistem nekoliko puta unazad godinu dana, izjavio je da je na vestima prepoznao kuću i pozvao penzionera telefonom. Dragomir M. se javio i rekao da nema nameru da izađe iz kuće.
- Rekao mi je da ima municije i bocu plina i da nema nameru da izađe zet. On je rekao da su zet i dostavljač hrane hteli da ga opljačkaju. Takođe je rekao da namerava da se pridruži svojoj pokojoj ženi - rekao je Lišanin.

Drama u selu Metikoše počela je oko 13 sat kada je Dragomir pucao u dostavljača hrane, koji je uspeo da uprkos povredama pobegne na ulicu i pozove pomoć .

Penzioner Dragomir M. ranio je u dostavljača hrane ispred svoje kuće u selu Metikoši

Ranjeni nisu životno ugroženi

Direktor Zdravstvenog centra "Studenica" Zvonko Veselinović izjavio je ranije večeras da nisu u opasnosti životi dvojice ljudi danas ranjenih u selu Metikoš kod Kraljeva.

- Dostavljač hrane je već operisan, operacija policajca je u toku, a zdravstveno stanje obojice je stabilno - rekao je Veselinović.

Policajac je ranjen u ruku, a dostavljač hrane u obe noge, rekao je direktor bolnice dopisnici agencije Beta.

Njegovo spasavanje je međutim otvorilo nove razmere zločina, koje još nisu potvrđene. Naime, ranjeni dostavljač je posle dolaska Hitne pomoći naveo da je u kući video nepomično telo muškarca, zbog čega se pretpostavljalo da je Dragomir M. prethodno pucao u još jednu osobu i ubio je.

Komšije su novinarima ispričale da su čuli da je Dragomir ubio svog zeta, ali tu informaciju u policiji nisu potvrdili. U MUP Srbije navode da je Dragimir M. pucao u dostavljača hrane Niaza Dž. (50) zbog svađe oko plaćanja i da se za sada ne zna da li u kući ima i drugih osoba, kao ni da li je još neko ubijen.

- Dragomir je pijan i sa njim pričaju pregovarači. On je zatvoren i naoružan. Pokušavamo da ga izvedemo u dvorište - reki su u policiji pre pucnjave.

Dragomir. M. preti da će pucati na svakoga ko se približi, a u selu je pregovarački tim MUP-a Srbije.

Napadač koji je penzioner, živi sam. Policija je opkolila kuću, a u selu su i novinarske ekipe.

On je odranije poznat policiji.

Došao iz Nemačke sa većom sumom novca
Jedan od prijatelja Dragomira M, koji nije želeo da mu se objavi ime, kazao je da je Dragomir pre pet-šest dana došao iz Nemačke sa velikom količinom novca. Reč je, kako kaže taj čovek, o penzijama koje je Dragomir podigao u Nemačkoj gde je dugi niz godina radio.
Dragomirov prijatelj kaže da ga je on pozvao danas telefonom rekavši da su ga napali huligani i da su pokušali da ga opljačkaju.


Poslednji komentari
  • nije vazno Vreme: 10.11.2013 16:18h

    ovog puta pazite, inace ode i on. a njemu preporucujem da se preda bolje u zatvor nego u grob. mora da misli na onoga koga voli, zapravo na porodicu. i da prestane da pije.

  • Autohton Vreme: 10.11.2013 17:30h

    @nije vazno Pa on je vec gotov..Samo mu jos nisu "objasnili" SAJ-ovci.

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 10.11.2013 21:40h

    Е сада ти просветли широке народне масе, раднике, сељаке и поштену интелегенцију, па лепо објасни, шта је САЈ, ПТЈ, Интервентна дивизија, Посебна бригада полиције, Жандармерија, Управа полиције, Управа криминалистичке полиције, Погранична полиција, Сектор за ванредне ситуације, Национални криминалистички центар, Полиција на води, Полиција на возовима, Саобраћајна полиција, Управа за обезбеђивање људи и имовине...

  • Luka Laban Vreme: 11.11.2013 01:52h

    Koje stručne kvalifikacije ima pregovarački tim MUP, ko kontroliše njihov rad i na koji način? Kome oni podnose izveštaj i da li su u toj kontrolnoj jedinici psihijatri ili psiholozi kao svuda u svetu ili neki kursisti?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP