Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MONSTRUM DOLIJAO

Uhapšen nasilnik koji je dečaku pekao ruke i noge i terao ga na prosjačenje!

Autor: Blic | 24.09.2013 - 14:39:00h | Komentara: 0

Beogradska policija uhapsila je E.R.(20) zbog sumnje da je petogodišnjeg romskog dečaka prisiljavao na prosjačenje i teško ga povredio batinama. Dečak je u dva navrata bio lekarski zbrinut u Urgentnom centru, prvi put zbog opekotina na tabanima i rukama, s vidnim podlivima na telu, a drugi put zbog polomljene ruke i naprsle slezine.

Novi Sad,  Sigurna Dečija kuća / Foto: Robert Getel

Monstrum koji je maltretirao dečaka u pritvoru  / Foto: Robert Getel

U MUP-u Srbije "Blicu" je potvrđeno da je E.R. uhapšen 9. septembra i priveden istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu uz krivičnu prijavu za trgovinu ljudima i nanošenje teških telesnih povreda dečaku.
Pred istražnim sudijom E.R. se branio ćutanjem. Istražni sudija odredio mu je jednomesečni pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo i zbog posebno teških okolnosti.

Petogodišnji dečak štićenik je Centra za socijalni rad u Novom Sadu i korisnik Prihvatilišta, odakle je nestao 27. jula. Prvi put 25. avgusta, a potom i 5. septembra doveden je u Urgentni centar teško povređen, posle čega je prebačen u Univerzitetsku dečju bolnicu u Tiršovoj. Tek posle drugog puta reagovale su nadležne službe, pa je dečak nakon 12 dana boravka u bolnici u Tiršovoj vraćen Centru za socijalni rad u Novom Sadu i slučaj je prijavljen policiji.

Dečaka je tog 5. septembra do Centra za brigu o deci u Zvečanskoj ulici, teško povređenog dovela nepoznata muška osoba, a odatle su radnici ovog Centra preuzeli brigu o njemu. Kako se nezvanično saznaje, od njegovog nestanka iz Prihvatilišta 27. jula, E.R. ga je "uzeo pod svoje" i fizičkim maltretiranjem ga terao na prosjačenje. Očigledno je dečaka toliko tukao da mu je pukla slezina i polomio mu je ruku, a prethodno mu je namerno, topljenom plastikom, pravio opekotine na tabanima i rukama.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP