Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TRGOVAO UTICAJEM

Uhapšen sudija Višeg suda u Beogradu!

Autor: E.S.-J.P. | 17.06.2015 - 11:01:00h | Komentara: 6

Policija je danas uhapsila sudiju Višeg suda u Beogradu Branislav Blažić (61), kao i Z.M. (63) i Đorđe Matić (34) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

Branislav Blažić

Branislav Blažić | Foto: Fejsbuk

U saopštenju policije se precizira da su Z.M. i Đorđe Matić, inače bivši vlasnik hotela "Taš" uhapšeni prilikom njihovog pokušaja napuštanja teritorije Srbije na graničnom prelazu Horgoš u ranim jutarnjim satima.


Postoje osnovi sumnje da je sudija u dužem vremenskom periodu, koruptivnim delovanjem i korišćenjem društvenog položaja, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe primio gotov novac i druga materijalna dobra.


Sve to je, kako se sumnja, radio u cilju uticaja na ishod sudskog postupka koji se vodi protiv osumnjičenog Matića.


Komentarišući ovo hapšenje ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je ocenio da je ova akcija, isto kao akcija od pre dva dana, kada je uhapšeno 29 policijskih službenika, devet carinskih službenika i jedan građanin, dokaz da u Srbiji niko neće biti zaštićen ukoliko je prekršio zakon.


- Niko neće biti zaštićen ni značkom, ni sudijskom funkcijom, ni bilo kakvim drugim statusom u društvom ili imovinskim stanjem, ukoliko postoji sumnja da je prekršio zakon. Ovo je dokaz da se MUP i Vlada Republike Srbije potpuno predano bore protiv korupcije i kriminala u našem društvu - zaključio je Stefanović.

Selaković: Hapšenje sudije opomena i alarm društvu

Ministar pravde Nikola Selaković smatra da je jutrošnje hapšenje sudije Višeg suda u Beogradu alarm društvu i profesiji, kao i opomena svima koji se bave korupcijom u visokim državnim organima.
“Retke su situacije da imamo hapšenje vršilaca sudijskih ili javnotužilačkih funkcija, ali je to jedna vrsta alarma u društvu, zajednici i profesiji, jer se sudije ne privode niti hapse bez jakih dokaza. Nosioci sudijskih i tužilackih funkcija moraju da budu primer čestitosti, poštenja i ugleda, odnosno primer svim gradjanima”, rekao je Selaković.
Prema njegovim rečima, svi oni koji eventualno i razmišljaju ili se već bave korupcijom u visokim državnim organima su dobili jaku opomenu procesuiranjem ovog slučaja. Selaković je rekao da ovde nije reč o pompeznom hapšenju, već da ovde država radi svoj posao. “Pompezna hapšenja iz prošlosti su se nerekto završavala oslobađajućim presudama”, napomenuo je Selaković i izrazio uverenje da će postupajući u skladu sa zakonom nadležni organi adekvatno procesuirati ovaj slučaj.

Poslednji komentari
  • Gordana Vreme: 17.06.2015 11:33h

    Konacno! Treba neko da se pozabavi i nekim sudijama Viseg suda u Sremskoj Mitrovici, koji su u nedostatku dokaza, neke pojedince osudjivali, tako sto su izjavljivali"...iako nemam ni jednog dokaza, JA DAJEM VERU"! Uh.....Al' politika je uvek bila jaca od obicnog coveka u nasoj zemlji:(

  • radnik AMSS u protestu Vreme: 17.06.2015 15:16h

    Šta je istragom po osnovu više osnovanih krivičnih prijava, uključujući i onu kod Tužilaštva za organizovani kriminal iz aprila 2014., protiv Aleksandra Nikačevića, Mirka Butulije, i više drugih lica, zbog ogromnog višegodišnjeg kriminala u okviru celog sistema AMSS, čime su najviše oštećeni AMSS, AMS Osiguranje i budžet Srbije za više miliona eura?! Doktore Stefanoviću, u čijoj je ovo fioci?!

  • branko Vreme: 17.06.2015 16:37h

    Zašto Z.M., a ne puno ime i prezime kao kod ostalih?

  • mica Vreme: 18.06.2015 08:40h

    Osuditi na 40 god.pa da vidimo ko ce sledeci podici ruku...za primer!

  • mica Vreme: 18.06.2015 08:40h

    Osuditi na 40 god.pa da vidimo ko ce sledeci podici ruku...za primer!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP