Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DOLIJAO

Uhapšen Veselin Vukotić zbog pokušaja ubistva Novosađanina!

Autor: Beta | 05.09.2014 - 18:58:00h | Komentara: 0

Policija je danas uhapsila Veselina Vukotića (55) zbog sumnje da je pre dva dana izvršio pokušaj ubistva u jednoj kladionici u Novom Sadu, preneli su beogradski mediji.

Hapšenje Đelića i Nemanje R. nakon jurnjave i pucnjave  u centru Beograda

Vukotić uhapšen zbog pokušaja ubistva / Ilustracija

Vukotić je od ranije poznat istražnim organima a služenje kazne od 20 godina zatvora obustavljeno mu je pre nekoliko godina zbog zdravstvenih problema.

Pokušaj ubistva dogodio se u sredu, 3. septembra, u kladionici u Preradovićevoj ulica u Novom Sadu, saopštila je policija.


Protiv Vukotića se pred Višim sudom u Novom Sadu vodi krivični postupak za ubistvo Duška Boškovića 1997. godine u Prčnju.


Vukotić se u tom postupku branio sa slobode, pošto mu je sud odobrio ponavljanje sudjenja i u aprilu 2011. obustavio izdržavanje kazne od 20 godina zatvora na koju je u odsustvu bio osudjen zbog ubistva Boškovića.


Srbija je 2011. odbila molbu Crne Gore za izručenje Vukotića radi izdržavanja kazne od 20 godina zatvora, jer ga je Belgija u kojoj je uhapšen 2009. godine izručila Srbiji, koja se obavezala da će, u slučaju ekstradicije, postupak prema njemu biti ponovljen u Srbiji.


U odluci kojom je Belgija odobrila izručenje određeno je da se suđenje Vukotiću za ubistvo Bokovića moe ponoviti samo u Srbiji, a poto on ima prebivalite u Novom Sadu, novosadski sud je određen kao nadlean za ponavljanje postupka.


On je bio upućen na izdravanje kazne zatvora, koje mu je prekinuto radi lečenja, uz odobrenje Ministarstva pravde.


Belgijskom odlukom nije bilo odobreno da se Vukotiću sudi za ubistvo Andrije Lakonića u beogradskom klubu "Nana" 1990. godine, iako je za njim od 1990. bila raspisana poternica zbog sumnje da je učestvovao u toj likvidaciji.


Odmah posle tog ubistva Vukotić je pobegao iz zemlje, a za saučesnitvo u ubistvu u tadasnjme Okružnom sudu u Beogradu sudilo se Darku Ašaninu, ubijenom 1. jula 1998. godine, dok se tadašnjem inspektoru beogradske policije Miroslavu Bilžiću Biži, ubijenom 21. maja 1996. godine, sudilo zbog zloupotrebe položaja jer je pomogao Vukotiću da pobegne.

Ašanin i Bižić oslobođeni su optužbi.


Vukotić je u Belgiji bio u pritvoru zbog sumnji da je po nalogu saveznog DB-a bive SFRJ u Briselu ubio saradnika CIA Envera Hadrija, koji je nekada radio za jugoslovenski DB, ali i za sovjetski KGB.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP