Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DOLIJAO

Uhapšen žandarm osumnjičen za ubistvo pristalice Radovana Karadžića

Autor: Blic | 08.09.2014 - 18:44:00h | Komentara: 2

Pripadnik niškog odreda Žandarmerije Nikica Ristić (39) uhapšen je, malo posle 16 sati, zbog sumnji da je ubio Ranka Panića (41) iz Mladenovca, 29. jula 2008. u Beogradu tokom protestnog mitinga SRS zbog hapšenja Radovana Karadžića.

Ranko Panić

Ranko Panić

Podsetimo, Panić je s teškim povredama došao u Urgentni centar, dan nakon mitinga Srpske radikalne stranke 29. jula 2008. u Beogradu, a preminuo je 15. avgusta 2008. Obdukcijom je utvrđeno da je umro od posledica jakog udarca u stomak, od koga mu je puklo debelo crevo, što je prouzrokovalo zapaljenje i pucanje trbušne maramice. Sve je to ubrzo dovelo do sepse, posle čega je preminuo.

"Policija je pre pola sata uhapsila osumnjičenog za ubistvo Ranka Panića. Dakle, posle šest godina pronašli smo čoveka za koga verujemo da je to počinio", rekao je ministar policije Nebojša Stefanović.


On je precizirao da je osumnjičen Nikica Ristić, koji je pripadnik Žandarmerije, a on se trenutno nalazi u pritvoru, koji mu je odredio sud.
Ministar Stefanović nije želeo da izlazi sa pojedinostima tog istrage, ali je rekao da je posebno ponosan što ništa o toj temi nije "iscurelo" u javnost.
"Radili smo jednu veoma dobru i čvrstu istragu koja je bila potpuno zatvorena i gde su ljudi radili profesionalno i tek kada smo napravili rezultat izašli smo u javnost", naveo je Stefanović.


On je podsetio da je Vlada Srbije obećala gradjanima da neće biti nedodirljivih, te da hoće da sva dela, bez obzira iz koje su godine budu razotkrivena i da oni koji su nešto počinili budu izvedeni pred pravdu.

Lekari su utvrdili da je zadobio teške povrede prilikom udarca u stomak, zbog čega mu je puklo debelo crevo.
 

Aleksandar Vučić izjavio je svojevremeno da će državni organi učiniti sve da pronađu odgovorne za Panićevo ubistvo.

SNS i njen lider Aleksandar Vučić tvrdili su da su za smrt Panića odgovorni policajci koji su ga oborili na zemlju, tukli i šutirali.

Poslednji komentari
  • totti Vreme: 09.09.2014 01:42h

    smrada na dozivotnu

  • darko Vreme: 09.09.2014 03:42h

    Najjače u celoj priči je to što su isti ti koji su pozivali na rušenje grada i paljenje ambasada, sada najveći evropljani koji bez pogovora ispunjavaju sve naloge odande.. Jadan momak dade život ni za šta..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP