Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KINEZIMA GLEDALI KROZ PRSTE

Uhapšena trojica carinika!

Autor: Alo! | 03.02.2015 - 15:33:00h | Komentara: 0

Uhapšena trojica carinskih službenika angažovanih na Železničkoj stanici u Novom Sadu koji su pogrešno obračunali dažbine stranim preduzećima koja su registrovali kineski državljani.

Hapšenje

Hapšenje | Foto: Profimedia

Uprava carina Republike Srbije je zajedničkim radom sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova (SBPOK) nastavila uspešnu borbu protiv korupcije u svojim redovima, što je rezultiralo još jednim hapšenjem.
Ovoga puta, zbog zloupotrebe službenog položaja i prekoračenja službenih ovlašćenja, privedena su trojica carinika angažovana na železničkoj stanici u Novom Sadu.

Oni su osumnjičeni da su od januara do novembra 2013. godine prilikom carinjenja robe azijskog porekla određivali i primenjivali nižu carinsku osnovicu za obračun dažbina, čime su budžet Republike Srbije oštetili za gotovo osam miliona dinara.

Služba za borbu pritiv organizovanog kriminala zbog toga je privela tu dvojicu aktivnih i jednog penzionisanog carinskog službenika za koje je utvrđeno da su u 41 slučaju pogrešno obračunali dažbine stranim preduzećima koja su registrovali kineski državljani.

Privedeni carinski službenici su na taj način pribavili i sebi i vlasnicima privatnih firmi protivpravnu imovinsku korist, a sve na štetu državnog budžeta.

Sva trojica su uz krivičnu prijavu privedena na saslušanje u Više tužilaštvo u Novom Sadu, nakon čega je Tužilaštvo odredilo pritvor za dvojicu carinskih službenika, dok je jedan pušten da se brani sa slobode.

Službenici Uprave carina će nastaviti da u saradnji sa policijom prikupljaju podatke koji će doprineti da se otkrije identitet onih koji su na isti ili sličan način oštetili budžet Republike Srbije, navedeno je u saopštenju Uprave carina.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP