Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

HAPŠENJE

Uhapšena vlasnica
ringišpila koji se raspao
dok su na njemu bila deca!

Autor: S.B. - B.J. | 31.03.2013 - 15:49:00h | Komentara: 2

Policija je uhapsila Valentinu A. (29) vlasnicu ringišpila u Sokobanji koji se danas polomio dok su na njemu bili učenici prvog razreda OŠ "Nada Popović" iz Kruševca, saznaje "Alo.rs!". Osim nje uhapšen je i Saša A. (27), radnik na ringišpilu, i njih dvoje se terete za izazivanje opšte opasnosti. Prilikom pada ringišpila povređeno je devetoro mališana, od čega je osmoro prevezeno u bolnicu u Niš, a od kojih je sedmogodišnja devojčica koja ima teške povrede glave trenutno na operacionom stolu.

Ringišpil

Ostaci ringišpila u izletištu Borići kod Sokobanje posle nesreće u kojoj su povređena deca | Foto: Ivan Popović

Osmoro učenika prvog razreda Osnovne škole "Nada Popović" iz Kruševca, povređeno je danas na izletištu Borići u Sokobanji. Do povrede je došlo kada se na pola polomio ringišpil na kome su se nalazila deca.

Prva pomoć je ukazana u Domu zdravlja Sokobanja, a sedmoro dece zbrinuto je na internom odeljenju Dečje klinike u Nišu.

Prema nezvaničnim informacijama, jedno dete zadobilo je težu povredu glave i ono je smešteno na Neurohirurškom odeljenju Dečje klinike.

U Sokobanji se nalazi oko 90 đaka OŠ Nada Popović i smešteni su u hotelu "Zdravljak".

Prema nezvaničnim informacijama, jedan od učitelja ove škole se izdvojio od grupe, i decu odveo na izletište "Borići".

Povrede glave je zadobila sedmogodišnja devojčica i nju trenutno operišu lekari na neurohirurgiji. Ona je povređena kada je na nju pao deo konstrukcije ringišpila.

Klinički centar u Nišu će uskoro izdati zvanično saopštenje o zdravstvenom stanju povređene dece iz Kruševca.

Direktorka škole: Na tom ringišpilu su se deca

igrala godinama, nikad nije bilo incidenata

Većina povređenih učenika je iz odeljenja I3 razreda OŠ Nada Popović iz Kruševca.

- Ovo je izuzetno neprijatna situacija za sve nas. Radila sam kao učiteljica 12,13 godina, vodila sam decu na Školu u prirodi i Sokobanja je uvek bila jedno od najbezbednijih mesta. Na tom ringišpilu deca su se igrala godinama i nikada nije bilo incidenata. U stalnom smo kontaktu sa roditeljima povređene dece. Učitelji su sa decom koja su ostala u Sokobanji i ona su bezbedna - kazala nam je Jelena Ivanović,direktorka OŠ Nada Popović.

Ona je na putu za Niš, prema Neurohirurškoj klinici, gde su zbrinuta povređena deca.

Poslednji komentari
  • Majra Lea Vreme: 31.03.2013 16:06h

    Bas to sto su se deca na ringizpilu igrala godinama ukazuje da je isti previse star za upotrebu a verovatno nije ni adekvatno odrzavan.E u tome je propust onih koji su izdali dozvolu ringispilu za rad koji se sigurno nije raspao zato sto je adekvatno odrzavan i zato sto je ispunjavao potrebne standarde.,kako i onih koji su bili vlasnici istog.A zbog necije nemarnosti sada su deca stradala.Isto se pre nekoliko godina dogodilo u Kraljevu u dvoristu Osnovne skole Svetozar Markovic,samo sto nije bio u pitnju mali deciji vec onaj veliki ringlispil.I to ce se dogadjati sve dok nadlezne ustanove ne reaguju i kazne ljude koji ugrozavaju decije zivote kako bi stekli materijalnu korist.

  • strikla Vreme: 01.04.2013 11:58h

    Boze dragi naslov u vesti je spektakularan ali potpuno pogresan odnosno radnja iz naslova je potpuno pogresna. Svaki objekat za slicnu upotrebu prolazi kroz ruke i savest inspektora koji primaju debele plate a malo toga rade iz zaduzenja. Jel vlasnica trebala da zavrsi prvo masinski fakultet da moze da predvidi i izracuna zamore materijala i vek nekog dela! Inspekcija je prosla, dala dozvolu za koriscenje i sta je sad tu vlasnica kriva osim sto pokusava da na neki nacin zaradi za sopstveno parce hleba i svoje porodice. Opet se nastavlja stara prica da se kaznjava onaj ko je najmanje kriv kao u mnogim slucajevima do sada .....!!! Hapsite onoga ko je stvarno odgovoran za ovu tragediju a ne nekoga ko je najmanje sposoban da se brani...!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP