Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DOLIJAO ĐEKIĆEV KLAN

Uhapšene ubice Nikole Bojovića?!

Autor: J. P. | 18.07.2013 - 09:41:00h | Komentara: 3

Kriminalnoj grupi čiji je član Miloš Delibašić (29) iz Beograda, sem ubistva Miloša Vidakovića (28) iz Pančeva, na teret se stavlja i likvidacija Nikole Bojovića (39), rođenog brata Luke Bojovića, nezvanično saznaje “Alo!”.

Nikola Bojović

Nikola Bojović | Foto: Rajko Ristić

Kriminalnoj grupi na teret se stavlja i ubistvo Miloša Vidakovića (28) i Darka Bugarina (32), telohranitelja ubijenog prijatelja Darka Šarića

Motiv surove likvidacije Bojovića, navodno, je krvna osveta zbog ubistva Branislava Brane Šaranovića pre četri godine u Beogradu. U medijima se spekulisalo da iza likvidacije stoji Luka Bojović, ali to nikada nije dokazano.

- Delibašiću je juče određeno zadržavanje narednih 30 dana, zbog mogućeg bekstva. On je istražnom sudiji rekao da je u Crnu Goru došao turistički i da nije imao nikakve loše namere. Trenutno odgovara za nedozvoljeno posedovanje oružja- objašnjava naš izvor iz Crne Gore.


Nikola je ubijen rano ujutro 29. aprila ove godine u ulici Carice Milice kod broja 11, u Beogradu. Policija pretpostavlja da je on iz svog stana u Koče Kapetana na Vračaru krenuo u posetu ocu da bi ga na putu presreo ubica koji je očigledno pratio njegovo kretanje i čekao pogodan momenat. U njega je isapaljeno desetak metaka.


- Za sada postoje samo sumnje da je Bojović ubijen zbog krvne osvete, jer se njegov stariji brat dovodio u vezu sa ubistvom Branislavom Šaranovića. Uhapšenoj kriminalnoj grupi na teret se stavlja i ubistvo Darka Bugarina (32), koji je bio telohranitelj pokojnog Dragana Dudića Frica. Bugarin je ubijen u klasičnoj sačekuši u petak 28. juna ove godine ispred porodične kuće u kotorskom naselju Škaljari - objašnjava naš sagovornik.

Miloš Vidaković

Miloš Vidaković

Darko Bugarin

Darko Bugarin

Dara Bubamara

Dara Bubamara | Foto: Rajko Ristić

Delibašić je uhapšen u utorak po podne dok je silazio niz stepenice kod hotela „Avala“ iznad ulaza u Stari grad u Budvi, gde su ga opkolila šestorica inspektora u civilu. Iznenađen i uplašen Delibašić je počeo da viče, ali i da doziva u pomoć jednog od konobara iz obližnjeg „Mocarta“, gde je nekoliko puta sedeo protekle dve nedelje. Sve se to događalo naočigled i pevačice Dare Bubamare, koja je sedela sa prijateljima u pomenutom lokalu. Ona je na sav glas vrištala i hvatala se za glavu.


- Rašo, Rašo vidi šta mi rade!- vikao je Delibašić, pokušavajući da se izmigolji iz ruku inspektora i pozove svog druga.


Dok su ga inspektori hapsili, Delibašić je pokušavao da im pruži otpor, ali je, kako opisuju očevici, brzo „ukroćen“, a potom uz jake mere policije priveden u budvansku stanicu policije. Kod Delibašića je nakon hapšenja pronađen pištolj koji je bio zamotan u peškir, a postoji sumnja da je upravo taj pištolj i korišćen tokom likvidacije Vidakovića.


- To će se znati nakon balističkog veštačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu. Policija je preksinoć u Budvi pretresla i stan koji je Delibašić koristio ovog leta, a iz njega su uzeti i tragovi koji će, takođe, biti poslati na veštačenje - rečeno je crnogorskim medijima.


Vidakoviću je ubica prišao s leđa i ispalio smrtonosne hice. Uhapšeni Delibašić, član je razbojničke grupe Branislava Đekića, koja je poznata po brojnim pljačkama, otimačinama i planiranju razbojničkih akcija. Delibašić je kao član te grupe osuđen krajem 2011. na šest godina robije, jer je 12. juna 2008. učestvovao u spektakularnoj pljački zlatare „Izrael dajmond centar“ u Kolarčevoj ulici u Beogradu, kada je odnet nakit vredan skoro tri miliona evra.

On je optuživan i da je sa Slavišom Novakovićem i Goranom Bojanićem učestvovao u pljački 13 miliona dinara, kada su u martu 2008. presreli vozilo za transport novca na Dorćolu. Tada je saopšteno da je pljačkama iz zatvora rukovodio Đekić, koji je krajem 2010. osuđen na 10 godina zatvora jer je njegova grupa organizovala pljačku vozila „PTT saobraćaja“ u martu 2008. u Beogradu, iz kojeg su oteli više od 21 milion dinara.

Podsećamo da je 29. aprila Nikola Bojović, izrešetan oko 07.05 časova u Ulici Carice Milice u Beogradu. On je zbog više prostrelnih rana preminuo na odeljenju za reanimaciju Urgentnog centra.

Bojović: Uhapšeni su pretili i meni i Nikoli
“Nikada nismo dobijali direktne pretnje od uhapšenog klana, ali su nas prijatelji opominjali da će nas ubiti jer su dobili informaciju da je moj Luka Bojović ubio Branislava Šaranovića.

Iz medija saznao sudbinu sina i snaje - Vuk Bojović

Vuk Bojović | Foto: RAS

To nije bilo tačno, ali je policija o tome govorila i oni su poverovali. Mogu vam reći da su moje muke počele od perioda vladavine bivšeg ministra policije Dragana Jočića kada se govorilo da ja želim da ga ubijem“, kratko je za naš list rekao Vuk Bojović, direktor zoološkog vrta.
Poslednji komentari
  • car Vreme: 18.07.2013 02:51h

    eto brza i efikasna policija resla slucaj

  • cicaa Vreme: 18.07.2013 12:18h

    Covek osudjen 2011 god. na sest godina zatvora,a sada 2013 on lagano seta i pomalo ubija,jao zemljo ,jao pravdo,ma zatvarajte sudije pod hitno inace nam nema spasa...

  • KRALJ Vreme: 18.07.2013 13:46h

    Dali je ovo normalno da u jednoj Srbiji ljudi osudjeni na kazne zatvora od 6god. slobodno se setaju i usput ubiju,da navijci prodaju drogu,lome,pale,pucaju imaju po desetak krivicnih prijava i po par sudjenja u toku a i oni su na slobodi. Pitam se ko onda treba u zatvor,oni,sudije,policija ili mi normalni gradjani koji se zgrozavaju ovakvih stvari i nadaju nekom boljem vremenu. Neka nam je Bog u pomoc

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP