Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

LISICE

Uhapšeni carinici zbog zloupotrebe 250 miliona dinara

Autor: B. J. | 08.10.2013 - 09:28:00h | Komentara: 0

U nastavku akcije "Oganj", pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) uhapsili su 13 carinika I dve osobe iz špediterskih preduzeća osumnjičene da su oštetili budžet Srbije za skoro 250 miliona dinara.

Uhapšeni se terete za zloupotrebe u postupku uvoza i carinjenja robe.

- Uhapšeni su mahom carinski službenici sa ispostave u Dobanovcima. Reč je o tekstilnoj robi koja je prethodno kupovana za gotov novac na teritoriji Kine, potom brodovima prevožena do Rijeke i odatle kamionima u Srbiju. Tu je prilikom uvoza podnošena dokumentaciju u kojoj se umesto tekstilne robe koja se stvarno prenosila preko granice u Srbiju, navodila da se vrši uvoz robe koja se carini po višestruko nižoj carinskoj osnovi od tekstilnih proizvoda čime su plaćane i niže dažbine, odnosno niži PDV i carine.

Uhapšeni službenici sa Carinske ispostave Dobanovci koji su obavljali poslove carinskog nadzora propuštali su kontejnere pri tom preko granice bez provera - kaže naš izvor u MUP-u.


U pitanju je nastavak hapšenja grupe čiji su organizatori od ranije uhapšeni Dejan Stanišić (32) i Nikola Stojsavljević (36).

Akcija "Učitelj" počela je u aprilu ove godine kada su takođe uhapšeni carinici zbog sumnje da su uvezli 113 kontejnera sa garderobom iz Kine, a za koju je podnošena lažna dokumentacija u kojoj je izmenjena vrsta robe koja se uvozi, čime je umanjen iznos carinskih dažbina i poreza.
Kako RTS saznaje, pripadnici Uprave kriminalističke policije privode carinike i njihove pomagače osumnjičene da su oštetili budžet za skoro 250 miliona dinara.


 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP