Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZBOG MITA

Uhapšeni carinik i policajac

Autor: Tanjug | 24.02.2015 - 17:41:00h | Komentara: 0

U Subotici su uhapšene tri osobe, među kojima su policajac i carinik, koji su zloupotrebili službeni položaj, saopštila je danas Uprava carina istakavši da su time, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, nastavili borbu protiv korupcije u svojim redovima.

Mito evro | Foto: Profimedia

Policija je prilikom pretresa pronašla novčanice za koje se sumnja da su predmet pomenutog krivičnog dela | Foto: Profimedia

Privedene su tri osobe kojima je određen pritvor u trajanju od 48 sati i to: vozač kombija kojim je krijumčarena tekstilna roba zbog davanja mita, a za krivično delo primanja mita osumnjičeni su policajac (33) i carinik (41), precizira se u saopštenju.

Sumnja se da je vozač kombija u kome je otkrivena krijumčarena tekstilna roba u dogovoru s policijskim i carinskim službenikom fiktivno evidentirao pregled vozila, bez uvida u robu koja se prevozi, jer se radilo o velikoj količini tekstila bez potrebne prateće dokumentacije, kao i da je za takvu ''uslugu'' platio obojici.

Policija je prilikom pretresa pronašla novčanice za koje se sumnja da su predmet pomenutog krivičnog dela.

Uprava carina ističe da u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na taj način nastavila uspešnu borbu protiv korupcije u svojim redovima i naglašava da će službenici Uprave carina nastaviti da u saradnji sa policijom prikupljaju podatke koji će doprineti da se otkrije identitet onih koji na isti ili sličan način nanose štetu budžetu Srbije i ugledu svih službenika koji svoj posao obavljaju časno i pošteno.

Ranije danas i MUP je saopštio da su uhapšene tri osobe za koje je doneto i rešenje o zadržavanju do 48 sati, od kojih je jedna policajac, a druga carinik, zbog sumnje da su dali, odnosno primili mito.

U saopštenju MUP navedeno je da se za krivično delo davanje mita sumnjiči M. D. (38), a za krivično delo primanje mita policajac S. K. (33) i carinik E. Č. (41).

Sumnja se da je carinik E.Č. tražio od M.D. 500 evra, kako bi M.D. mogao neometano da pređe granični prelaz Đala s većom količinom tekstilne robe bez potrebne prateće dokumentacije.

Sumnja se i da je E.Č. u dogovoru s policijskim službenikom S.K., fiktivno evidentirao i pregled vozila, bez uvida u robu koja se prevozi, kao i da je za učinjenu uslugu dobio 380 evra.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP