Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DRUMSKI PLJAČKAŠI

Uhapšeni "jež" banditi iz Srbije

Autor: Večernje novosti | 06.03.2015 - 11:29:00h | Komentara: 0

Razbojnika trojka iz Srbije uhapšena je nedavno u Sloveniji, zbog szmnje da su, kako se nezvanično saznaje, presretali konvoje sa novcem i pljačkali ih. Policija sumnja da je ova bande ovakve "operacije2 organizovala i u našoj zemlji.

Pljačka razbojnik pištolj | Foto: Profimedia

Pljačkaši su uz pretnju pištoljem otimali novac iz konvoja | Foto: Profimedia

 
Pretresom stanova i automobila osumjičenih, pronađeni su takozvani "ježevi", kojima su zaustavljali blindirana vozila sa novcem. Dopis slovenačke policije stigao je posredstvom međunarodne pravne pomoći i u beogradsku policiju od koje su zatražene dodatne informacije o uhapšenoj trojci.

- Slovenci traže da im dostavimo podatke o tome da li je na našoj teritoriji, odnosno u Beogradu bilo pljački koje su izvedene na sličan način. Interesuju ih naša saznanja o njima. Poslali su nam i njihob DNK kako bi im potvrdili identitet. Oni kod nas u bazi postoje i registrovani su kao počinioci teških razbojništava, među kojima su i napadi na konvoje sa novcem na teritoriji Beograda. - kaže izvor "Novosti".

Ekser

Foto: Profimedia

-Takvu pljačku konvoja sa novcem imali smo kod Bubanj potoka, a još dve na teritoriji Zemuna i u sva tri slučaja su koristili "ježa" i uz pretnju oružjem odnosili džakove sa novcem. Neki su i uhapšeni, ali ih je sud pustio da se brane sa slobode. Sada su bekstvu ili su odslužili minimalne kazne zatvora. Jedno vreme su se pritajili a sada su se po svemu sudeći preselili na zapad, tačnije u Sloveniju i Austriji. Takav novac je osiguran i pljačkaši znaju da oni koji ga obezbeđuju neće da gube glavu. Nema tu nikakvog otpora. Pljačkaši zaustave vozilo "ježom", priđu kombiju i uz pretjnu oružjem narede pripadnicima obezbeđenja da ih otvore i predaju im vreće sa parama.

Policija sada upoređuje sličnosti oružanih napada u Srbiji, sa onima koji su se dogodili u Evropi, odnosno nedavno u Sloveniji. Sve ih povezuje ista stvar - "jež", ali i oružje i ukradeni automobili kojima su razbojnici išli u pljačku nakon čega bi ih zapalili.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP