Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

HAPŠENJE

Uhapšeni osumnjičeni
za nesreću kod Mojkovca

Autor: B. Jelovac | 14.11.2012 - 19:47:00h | Komentara: 0

Crnogorska policija uhapsila je radnika novosadskog preduzeća "Zgop", Veljka Markovića (51) iz Inđije, zbog sumnje da je izazvao železničku nesreću kod Mojkovca u kojoj su poginula dva radnika ovog preduzeća Ranko Kašiković i Goran Gavrić, saznaje "Alo!". Nešto kasnije policija je uhapsila još dva lica, koja su, pored Markovića, osumnjičena da su odgovorna za jučerašnju železničku nesreću.

Poginuli su radnici novosadske kompanije

Poginuli su radnici novosadske kompanije "Zgop" | Foto: www.vijesti.me

Marković se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.
Da podsetimo, u utorak oko 17 sati na početku tunela u okolini Mojkovca došlo je do sudara putničkog voza koji saobraća na relaciji Podgorica - Bijelo Polje koji je na pruzi naleteo na radnu mašinu koja je saobraćala na relaciji Mijatovo kolo- Mojkovac.

Nesreća u Mijatovom kolu

Nesreća u Mijatovom kolu | Foto: www.vijesti.me

Tela nastradalih radnika iz Novog Sada izvučena su iz tunela, ali je u toku raščišćavanje terena.

43 osobe su povređene!

43 osobe su povređene! | Foto: www.vijesti.me

Uprava policije je saopštila da su uhapšeni radnici Železnice Crne Gore Novo Rosić i Golub Dulović, zbog osnovane sumnje da su narušili bezbednosni protokol železnice.


Policija je ranije danas uhapsila Markovića, koji je osumnjičen da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.


Uprava policije je saopštila da su Marković, Rosić i Dulović nakon hapšenja sprovedeni nadležnom drzavnom tužiocu u Bijelom Polju, koji im je odredio pritvor.


Policija nastavlja sa aktivnostima u saradnji sa nadležnim tužilaštvom na rasvetljavanju uzroka železničke nesreće, navodi se u saopštenju.


Do nesreće je došlo kada je lokalni putnički voz u tunelu naleteo na gradjevinsku mašinu novosadske firme "Zgop" koja na tom delu izvodi radove na sredjivanju pruge.


Na licu mesta stradali su radnici novosadske kompanije Ranko Kašiković (53) i Goran Gavrić (55), dok je 45 osoba povređeno.


Direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju Tomislav Jeremić izjavio je ranije danas da se sedam osoba, koje su teže povredjene u železničkoj nesreći kod Mojkovca, nalaze van životne opasnosti.


On je rekao da je u bjelopoljskoj bolnici primljeno 45 pacijenata
povređenih u železničkoj nesreći.


Od toga, zadržano je sedam pacijenata, koji su teže povredjeni, ali su stabilni i nisu životno ugroženi. Ostali putnici su pregledani i vraćeni kućama uz propisanu terapiju i preporuku da se opet jave u slučaju potrebe, kazao je Jeremić novinarima.


Tužilaštvo Crne Gore naložilo je ranije danas saslušanje sedam zaposlenih u stanicama Mojkovac i Mijatovo kolo, a na terenu je i komisija Železničke infrastrukture kako bi utvrdili kako je došlo do sudara.


Crnogorski premijer Igor Lukšić zatražio je od nadležnih istražnih organa da u najkraćem roku utvrde okolonosti pod kojima je došlo do železničke nesreće kod Mojkovca u kojoj su poginule dve osobe, a 45 povređene, od čega sedmoro teže.
Železnički saobraćaj na pruzi Podgorica-Bijelo Polje do daljeg je u prekidu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP