Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SINDIKAT SAOPŠTIO

Uhapšeni policajac umro u pritvoru, drugi premlaćen

Autor: Alo.rs | 30.06.2015 - 12:06:00h | Komentara: 3

Policajac S. Š., koj ije uhapšen u grupi graničnih policajaca na prelazu Bački Breg, umro u pritvorskoj jedinici, dok su drugog, M. T. navodno premlatili ostali zatvorenici.

policija, policajci

Ilustracija| Foto: Vesna Lalić

Sindikat srpske policije zatražio je danas od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da učini sve iz njegove nadležnosti da bi se utvrdila puna istina o iznenadnoj smrti uhapšenog policajca u pritvoru Specijalnog suda, kao i prebijanju drugog, koga su pretukli drugi pritvorenici. MUP Srbije danas je demantovao navode da je jedan od privedenih preminuo nasilnom smrću, kao i da je drugi pritvoreni pripadnik MUP pretučen.
Policajac S.Š. je uhapšen u grupi graničnih policajaca na prelazu Bački Breg, prema Mađarskoj, a u pritvorskoj jedinici je umro u ponedeljak. Pretpostavke da se radi o prirodnoj smrti će obdukcioni nalaz potvrditi ili demantovati, konstantovao je sindikat.
Iskreno se nadamo da će tako zaista i biti. Ukoliko se uopšte bilo koja smrt u pritvoru može nazvati "prirodnom", navodi se u saopštenju.
Sindikat dodaje da je zabrinjavajuća činjenica, za sada zvanično nepotvrđena, da je policajac M.T. u ćeliji zadobio teške telesne povrede, koje su mu naneli drugi pritvorenici.
Posebno je šokantna informacija da je u ćeliju smešten u službenoj uniformi sa okorelim kriminalcima. Da li se onda moglo nešto drugo očekivati, upitao je sindikat.
U pismu se Stefanović podseća da su uhapšeni policajci nevini sve dok se ne dokaže suprotno, da su i dalje radnici Ministarstva unutrašnjih poslova i da im je i dalje nadređeni, zbog čega je dužan uzeti ih u zaštitu, kao što je dužan isto učiniti za bilo kog građanina.
Pozivamo vas da izdate naređenje odgovarajućim službama u cilju utvrđivanja potpune istine o događanjima u posebnoj pritvorskoj jedinici i radi zadovoljenja pravde, ali i u cilju smirivanja nezadovoljstva i straha među policajcima, koji se osećaju izdanim i nezaštićenim, navodi sindikat u pismu Stefanoviću.
Poslednji komentari
  • olja Vreme: 30.06.2015 15:32h

    Da li je neko normalan,da policajca u uniformi uvede medju pritvorenike?To je neko namerno ucinio,da bi se nekome osvetio.Tako vidimo mi obicni gradjani!

  • Aca Vreme: 01.07.2015 19:34h

    Pa valjda je kriminalcima mesto sa kriminalcima, o cemu prica ovaj sindikat?

  • dindon Vreme: 01.07.2015 21:18h

    Bilo koji izvestaj policije samo se prima k znanju a verovati mogu samo naivni.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP